Llibres
Cultura 23/01/2019

La Biblioteca Montbau rebrà el fons bibliogràfic de Paco Camarasa

La col·lecció del llibreter compta amb 556 llibres, de les quals 498 són novel·les

Acn
1 min
Paco Camarasa

BarcelonaLa Biblioteca Montbau - Albert Pérez Baró, de Barcelona, especialitzada en novel·la negra, ha rebut una donació generosa: més de 556 llibres del fons bibliogràfic del llibreter Paco Camarasa s'incorporaran al centre gràcies a la seva companya, Montse Calvé. El fons seleccionat compta amb 498 novel·les, molts llibres d'assaig sobre el gènere negre i policíac, llibres amb un valor afegit com ara la dedicatòria dels autors a la llibreria (que s'han senyalitzat convenientment perquè siguin identificats) i llibres de col·leccions llegendàries com ara 'La Cua de Palla', d'Edicions 62, o 'Etiqueta Negra', de l'Editorial Júcar.

Aquest divendres es presentarà part d'aquest fons en un acte que comptarà amb la presència de Carlos Zanón, comissari de BCNegra; Montse Clavé; Candi Rubín, directora de la biblioteca, i Joan Subirats, comissionat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona. La tria d'obres s'ha fet tenint molt present el llibre que va escriure Paco Camarasa 'Sangre en los estantes' (Destino), en el qual va fer una selecció dels imprescindibles del gènere.

Paco Camarasa va morir l'any passat, als 84 anys, i va regentar la llibreria Negra i Criminal, especialitzada en el gènere policíac, des de la seva creació, el 2005, i fins al tancament, el 2014, juntament amb el festival BCNegra, una de les cites literàries més importants de la ciutat.

stats