Art
Cultura 01/04/2015

Un palestí ven sense saber-ho un mural de Banksy per 162 euros

Les obres de l'artista britànic estan cotitzades en més de 460.000 euros

Agències
1 min
El mural de Bansky venut per 162 euros / IBRAHEEM ABU MUSTAFA / REUTERS

Ciutat de GazaRabea Darduna, un pare de família palestí amb sis fills, s'ha lamentat aquest dimecres després d'haver venut un mural del famós grafiter Banksy fet a la porta de casa seva, que va ser bombardejada. Darduna ha venut la seva porta per 700 xéquels (162 euros) a un artista local sense saber que l'obra podia costar molt més.

"No en tenia ni idea, del valor del dibuix o de qui és aquest Banksy", ha reconegut, frustrat, Darduna, i ha afegit que "si ho hagués sabut mai hauria venut la porta tan barata". Les obres de Banksy acostumen a vendre's per més de 460.000 euros. Aquest artista de carrer és conegut pels seus murals irònics en llocs inesperats. Un dels seus últims treballs va ser a principis d'any a Gaza, on el grafiter britànic va fer tres dibuixos simbòlics en què retratava la situació palestina.

Banksy, natural de Bristol, a l'est d'Anglaterra, mai ha revelat la seva veritable identitat. Un mural pintat en una botiga de Londres el 2013 es va vendre en una subhasta particular per 1.020.000 euros.

stats