MÚSICA
Cultura 12/07/2011

Patti Smith rebrà el Premi Christa Leem 2011

El col·lectiu Un dels Nostres ha concedit el Christa Leem 2011 a l'artista nord-americana. Es lliurarà el 19 de setembre en un sopar a l'Hotel Oriente de Barcelona, al qual assistirà la mateixa Patti Smith

Redacció
2 min
La cantautora nord-americana es va mostrar divertida i empàtica amb el públic en el seu retorn al Palau de la Música .

BarcelonaEl col·lectiu barceloní Un dels Nostres va concedir dilluns a la nit el Premi Christa Leem 2011 a Patti Smith. L'artista nord-americana rebra el premi personalment el 19 de setembre en un sopar a l'Hotel Oriente de Barcelona.

El Premi Christa Leem s'atorga des de 2006, any en què es va concedir a la vedet i actriu barcelonina, símbol de llibertat i musa als anys setanta. I des d'aleshores s'ha atorgat a Salvador Allende i Lilian Thuram, Marcos Ana, Gonzalo Pérez de Olaguer i Baltasar Garzón.

Segons el col·lectiu que dóna el premi, "tant Christa Leem com Patti Smith van despuntar des de molt joves en el món de l'escena d'una manera transgressora, revolucionant el concepte d'art, i fent que la societat sencera obrís els ulls a una nova forma de llibertat d'expressió. Totes dues van ser pioneres en la seva manera d'expressar-se i van deixar un camí obert a les generacions posteriors. Van reivindicar un lloc a l'escenari i, des de la seva posició pública, van lluitar contra les injustícies. Christa Leem va fer de l'striptease un art i es va convertir en la musa de la societat barcelonina d'esquerres. Patti Smith és una de les artistes més influents del segle XX per la seva definitiva aportació al rock des d'una perspectiva literària. És l'autora d'àlbums de culte com el fonamental Horses, i la veu que ha triomfat amb himnes poètics i poderosos com ara Gloria, Because the night i People have the power. En aquesta ocasió, i per damunt de tot, es destaca la persona compromesa, generosa i vital, portadora d'un missatge de llibertat i valors progressistes".

Un dels Nostres està format per professionals de diversos sectors i no està lligat a cap marca ni partit polític. El formen persones unides per un compromís amb la llibertat d'expressió i en defensa d'una societat tolerant i d’esquerres.

stats