Cultura
Cultura 12/11/2013

La Fundació Lluís Carulla premia Paul Preston per la seva defensa de Catalunya

Preston és un gran especialista en la Segona República, la Guerra Civil espanyola i el franquisme, temes sobre els quals ha escrit una vintena de llibres

Efe
1 min
Paul Preston

BarcelonaLa Fundació Lluís Carulla ha atorgat el seu XXXVII Premi d'Honor a l'historiador britànic Paul Preston per la seva defensa de la cultura i els drets de Catalunya, entre ells, el "dret a decidir" sobre el seu futur. Segons informa la fundació en un comunicat, el lliurament del guardó, dotat amb 50.000 euros, tindrà lloc el pròxim 21 de novembre en un acte al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.

El Premi d'Honor Lluís Carulla s'atorga des del 1977 i es concedeix a persones o entitats que, gràcies a la qualitat de la seva activitat científica, cultural o cívica, hagin ajudat a enfortir la consciència de comunitat nacional i el sentit de pertinença a la cultura dels territoris de llengua catalana.

Paul Preston (Liverpool, 1946), és un hispanista director del Centre Cañada Blanch per a l'estudi de l'Espanya contemporània de la London School of Economics, en què ha impulsat l'observatori català, l'objectiu del qual és la investigació i el debat sobre qüestions rellevants per a Catalunya.

Doctor per la Universitat d'Oxford, Preston és un prestigiós especialista en la Segona República, la Guerra Civil espanyola i el franquisme, temes sobre els quals ha escrit una vintena de llibres.

Membre de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) des del 2008, Preston va defensar el dret de Catalunya a recuperar els 'papers de Salamanca' i recentment s'ha posicionat a favor del dret a decidir dels catalans, segons ha destacat la Fundació Lluís Carulla.

stats