Paula Bonet limita la presència pública per l'alliberament del seu assetjador

L'home ha sortit de la presó poc abans del judici

2 min
Paula Bonet en un taller de gravat

BarcelonaLa pintora i escriptora Paula Bonet ha suspès alguns dels actes que tenia previstos després de la posada en llibertat de l'home que l'assetjava. “A pocs dies de la celebració del judici ha sortit en llibertat l’home que m’ha estat assetjant, motiu pel qual per preservar la meva seguretat he de limitar la meva presència pública tal com m’han aconsellat”, ha escrit Bonet en un missatge a Instagram. La pintora ha cancel·lat la presentació d'aquest dijous de Los diarios de la anguila a la llibreria madrilenya Tipos Infames i una xerrada que estava programada per dissabte a Balaguer. De moment manté l'espectacle Quema la memoria, previst per dissabte al vespre també a Balaguer. Al vídeo publicat a Instagram, Bonet llegeix un fragment de Los diarios de la anguila en què reflexiona sobre la violència masclista i l'art en la societat actual.

L'assetjador va ingressar preventivament a la presó a l'espera del judici, que està previst per al mes vinent. Però ara el jutge ha decidit finalment deixar-lo en llibertat provisional perquè entén que no hi ha risc de fuga ni de reincidència i argumentant que queden poques setmanes fins al judici, segons ha explicat l'advocada de Bonet, Carla Vall. L'ordre d'allunyament de l'assetjador es manté vigent.

L'assetjador de Paula Bonet va entrar a la presó el 6 d'octubre passat després de saltar-se l'ordre d'allunyament i tornar a perseguir-la. L'artista l'havia denunciat el gener del 2020 i havia aconseguit aquesta ordre d'allunyament, però a finals d'estiu de l'any passat l'home el va trencar i la va tornar a assetjar. Aleshores Bonet va explicar a les xarxes socials que havia arribat a un "punt i a part a un període d'assetjament intens" que l'havia afectat en totes les esferes de la vida, limitant-la tant "personalment com professionalment". L'assetjador havia descobert la nova ubicació del taller de l'artista i s'hi presentava de nit.

"A vegades diu que vol tallar-me a trossets, altres cops s'agafa a la finestra del meu despatx a la una de la nit mentre treballo perquè li expliqui què em passa, perquè no m'entén, diu. Jo no li responc, només crido, li demano que marxi i truco al 112", afirmava Bonet. L'home també li enviava correus electrònics i sobres amb objectes estranys com una anguila de plàstic dins d'un sobre amb la paraula violador.

stats