La suggeridora
Cultura 30/09/2016

Philippe Halsman, Kraftwerk en 3D i Terrats de Barcelona

Regina Rodríguez Sirvent
2 min
'Terrats de Barcelona', de Miguel Herranz

Repte, mite i 'jumpology'

Philippe Halsman. Sorprèn-me!

Hi trobareu la que li va fer a Hitchcock per la pel·lícula Els ocells i veureu com pengen els fils que aguantaven aquell pobre ocell plomat damunt del puro. També hi ha la d'Einstein, amb aquella mirada perduda i sàvia; la d'Audrey Hepburn, i la de Dalí, íntim amic de l’autor, amb qui va col·laborar 30 anys. I després tot de gent saltant, de la Marilyn als estiradíssims ducs de Windsor. Aquesta col·lecció de 300 fotografies és un tresor, de quan la revista Life valia 19 centaus i de quan Halsman va trencar totes les fronteres d'una càmera de fotografiar.

Fins al 6 de novembre. CaixaForum (Barcelona)

Kraftwerk, exemplars de museu

Kraftwerk 3-D

Els Kraftwerk no són tan famosos com els Beatles, però la influència que han tingut en la música electrònica actual és comparable a la que Lennon i companyia van tenir en el pop. Però, esclar, els Beatles ja no els podreu veure i aquests seran a Bilbao d’aquí molt poc. Després de la seva gira pels EUA i Europa arriben al Guggenheim per celebrar els 20 anys del museu oferint vuit concerts cronològics per les vuit obres mestres del seu catàleg, on podreu viure en directe els seus 46 anys d’evolució.

Museu Guggengheim (Bilbao). Del 7 al 14 d’octubre

El poble de Barcelona

Terrats de Barcelona

Pujar unes quantes escales et pot portar de l’estrès d'una Barcelona frenètica a la calma i les vistes que només es tenen en un terrat de poble. Perquè Barcelona també és un poble. Així és com ha pintat la ciutat Miguel Herranz en el seu nou llibre Terrats de Barcelona (Editorial Gustavo Gili), on presenta unes vistes privilegiades de les quals també podrem veure els originals exposats. Una perspectiva feta amb un traç molt diferent del que es pinta al carrer, perquè, com diu l’autor, "des de dalt canvia la llum, els ritmes, els sons i la gent".

Galeria AppartShowroom del Raval (Barcelona). Fins al 22 d'octubre

stats