Cultura 11/10/2017

El col·leccionista Philippe Méaille "repatria" el dipòsit que va fer al Macba per "la inestabilitat política a Catalunya"

No renovarà la cessió de 800 obres del col·lectiu Art & Language i les traslladarà al Museu d'Art Contemporani ubicat al castell de Montsoreau, a la vall del Loira

Ara
1 min
El col·leccionista Philippe Méaille al Macba el 2011

BarcelonaArran de "la inestabilitat política a Catalunya", el col·leccionista francès Philippe Méaille ha decidit no renovar el dipòsit de 800 obres del col·lectiu britànic Art & Language que va fer al Macba el 2010 per un període de 5 anys i "repatriar-les" al castell de Montsoreau, al Museu d'Art Contemporani, a la vall del Loira. Segons el comunicat que ha fet públic el museu aquest dimecres, el col·leccionista ha pres aquesta decisió per "assegurar les condicions de seguretat de les obres". Tot i que el comunicat afirma que la col·lecció es repatria "urgentment", no especifica la data del trasllat.

Tot apunta a que el clima polític català ha precipitat una operació que ja estava anunciada: Méaille va anunciar el 2015 que dipositaria més de 500 obres dels Art & Language al castell de Montsoreau, que va obrir les portes com a museu l'any passat, durant 25 anys.

Fonts del Macba afirmen que han rebut la sol·licitud de Méaille "amb naturalitat" i que estan a l'espera que el seu advocat els faci arribar una notificació oficial. També expliquen que Art & Language segueix representat a la col·lecció del museu i lamenten que pateixi per les condicions de conservació de les peces perquè "no corren cap perill".

El Macba va dedicar una gran exposició al dipòsit de Méaille el 2014, i l'any següent el col·leccionista va donar al museu sis nous treballs del col·lectiu.

stats