Cultura 15/07/2021

El pianista georgià Sandro Gegechkori guanya el Concurs Maria Canals

Ziming Ren i Rafael Kyrychenko s’han endut el segon i el tercer premi, respectivament

2 min
El pianista georgià Sandro Gegechkori.

El pianista georgià Sandro Gegechkori, de 20 anys, ha guanyat el primer premi de la 66a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals. Gegechkori, que venia avalat per guardons al Concurs Internacional de Piano A. Babajanyan Erevan i al Concurs Chopin per a Joves Pianistes de Geòrgia, s’ha endut el Premi Fundació Jesús Serra, dotat amb 25.000 euros. El xinès Ziming Ren, de 25 anys, ha rebut el segon premi, el que aporta la Fundació Carulla i està valorat en 10.000 euros, i el tercer, el premi Montserrat Isern de Coromina, valorat en 6.000 euros, l'ha guanyat el portuguès Rafael Kryrychenko, de 24 anys

La prova final ha tingut lloc a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana. Els tres finalistes han estat acompanyats durant la seva actuació per l’Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Jordi Francés, en substitució de la JONC, que es troba confinada. El guanyador, Sandro Gegechkori, ha interpretat el Concert per a piano i orquestra núm. 1 en si b menor, op. 23 de Txaikovski. El pianista georgià també s’ha endut el premi del públic, ofert per Solfa Recordings, que consisteix en l’enregistrament i edició de 25 hores de música interpretada.

Els premiats del concurs es repartiran més de 70.000 euros entre premis principals, premis especials i concerts remunerats per Catalunya, Espanya i l’estranger, entre els quals destaquen concerts en les temporades estables d’orquestres com la Simfònica de Madrid, la Simfònica de Granada, la Simfònica de Bilbao i la Simfònica de Tenerife, entre d'altres.

La cerimònia de lliurament de premis se celebrarà aquest dijous 15 de juliol a les 18 h al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. L'esdeveniment es podrà seguir per streaming a la web del consistori.

El jurat d'aquesta edició estava format per l’alemanya Uta Weyand, el serbi Mladen Tcholitch, la polonesa Ewa Osinska, el rus Alexander Moutouzkine i els catalans Ramon Coll i Alba Ventura, sota la direcció del francouruguaià Carlos Cebro.

stats