LITERATURA
Cultura 08/06/2013

Carles Santos, Pau Riba, Enric Casasses i Josep Pedrals, al festival de poesia de Caldes d'Estrac

El festival Poesia i + comptarà, del 28 de juny al 12 de juliol, amb noms com El Petit de Cal Eril, Brossa Quartet de Corda i Accidents Polipoètics

Ara
3 min

BarcelonaCoincidint amb el desè aniversari de la Fundació Palau, el festival Poesia i + augmenta les activitats i referma la seva aposta per les propostes actuals i arriscades. Es demostra amb els noms propis programats: clàssics de l'experimentació com Carles Santos i Pau Riba, propostes més noves com les d'Enric Casasses amb Pascal Comelade, El Petit de Cal Eril, Ajo & Judit Farrés i l'espectacle 'Reatule d'avars' del Brossa Quartet de Corda, que uneix música clàssica i hip hop. La Nit de Poetes, en què veus destacades de la poesia catalana prendran la paraula, comptarà amb el recent premi Lletra d'Or Josep Pedrals, en Manuel Forcano i la Núria Martínez Vernis.

El festival tindrà lloc del 28 de juny al 12 de juliol a dos espais singulars de Caldes: el pati de la fundació i el Parc de Can Muntanyà (al costat de la fundació) amb una vista privilegiada sobre el poble i el mar. En aquesta 8a edició la música pren molt protagonisme durant les 9 nits del festival.

La nit inaugural anirà a càrrec de Carles Santos que presentarà 'Sense títol, un concert especial i intens en què el seu piano i la seva veu, sense cap altre element, són protagonistes: un exercici de contenció, un retorn a la música en estat pur. La programació seguirà el dissabte 29 de juny amb 'Retaule d'avars' de Brossa Quartet de Corda, Falsalarma, Jordi Domènech i Gregori Ferrer; una proposta original, sorprenent i amb una forta personalitat pròpia que farà de la nit del dissabte una de les imprescindibles del festival.

Pau Riba i Els Gripaus presentarà la nit de divendres 5 de juliol el concert '40 gripaus', un concert sorprenent i emotiu apte per a tots els públics en què el joc, l'alegria i la instrumentació insospitada seran els protagonistes.

Pep Blay & Krishoo Monthieux estrenaran el 6 de juliol en el marc del festival, 'De la llum a la foscor', un discurs musicat que emergeix de l'ànima, a extrems costumista i a extrems surrealista, vestit de lirisme i sentit de l'humor. La nit continuarà amb la micropoesia d'Ajo davant del micro i Judit Farrés rere els plats amb els seus experiments sonors. Enric Casasses i Pascal Comelade seran els encarregats de finalitzar la vetllada. Un autèntic luxe veure'ls a l'escenari del Poesia i+.

Marc Serrats, Carles Belda, Pau Gener i Xaver Grimau encarregats d'obrir l'últim tram del festival, presentaran 'Combat d'amor i guerra' un recital obert i enèrgic farcit de poemes i cançons sobre l'amor i la guerra. La clausura del festival, divendres 12 de juliol, estarà encapçalada per Accidents Polipoètics, conjunt format per Xavier Theros i Rafael Metlikovez, imprescindibles en el panorama poètic a Barcelona que presentaran un recital que recull vint anys de poemes i d'espectacles teatrals. Seguidament, la banda instrumental Bradien i el poeta Eduard Escoffet donaran el punt més electrònic del festival amb el seu últim treball Pols, on investiguen les possibilitats de l'electrònica i la veu i que resumeixen els tres anys de treball d'aquest projecte de col·laboració entre electrònica i poesia.

L'encarregat de donar el punt final a la 8a edició del festival Poesia i + serà El Petit de Cal Eril amb la nova formació de Joan Pons. Per aquesta ocasió Joan Pons presentarà 'La figura del buit' en format de septet, amb secció de vents una petita perla que sorprendrà a més d'un.

Les propostes del festival es completaran amb l'espectacle 'La idea d'Europa' una representació escènica a càrrec d'Òscar Intente que ha adaptat el text de Steiner i l'ha convertit en un monòleg teatral que interpel·la l'espectador sobre la seva identitat i sobre el fet de ser europeu. I la presentació del documental Desvío Nooteboom d'Erik Haasnoot que ofereix detalls de la vida literària de l'escriptor holandès Cees Nooteboom

stats