Cultura 17/02/2017

Polanski vol tornar als Estats Units per tancar el judici per violació del 1977

El cineasta està en cerca i captura als Estats Units després de fugir del país quan estava en llibertat sota fiança per haver abusat d'una menor a Los Angeles

Efe
2 min
Polanski vol deixar de ser un fugitiu

Los AngelesRoman Polanski ha decidit viatjar als Estats Units i enfrontar-se al cas de violació que el persegueix des del 1977, segons ha informat la revista 'TMZ'. El cineasta va ser acusat de mantenir relacions sexuals amb Samantha Geimer, de 13 anys, després de drogar-la en una sessió de fotos a Los Angeles. Ell, que tenia 43 anys, es va declarar culpable i va estar 42 dies a la presó. A finals del 1978, estant en llibertat sota fiança, va fugir del país davant la possibilitat d'haver de complir una nova condemna més severa.

Ara Polanski planeja tornar als Estats Units amb la intenció de deixar de ser un fugitiu, però no preveu ingressar a la presó. El seu advocat, Harland Braun, segons informa el portal 'TMZ', ha demanat a un jutge del Tribunal Superior del comtat de Los Angeles que accepti la resolució que va dictaminar un tribunal de Polònia segons la qual el director havia arribat a un acord amb les autoritats per complir només 48 dies de presó. La víctima, que ara té prop de 53 anys, ha demanat que el cas es tanqui sense imposar cap pena de presó a Polanski.

El 2009 el cineasta va ser arrestat per les autoritats suïsses a l'aeroport de Zuric i va passar 2 mesos a la presó i 7 d'arrest domiciliari, però finalment no va ser extradit als Estats Units. Tampoc ho va ser el desembre de l'any passat, quan el Tribunal Suprem de Polònia va rebutjar una nova petició d'extradició.

Al llarg de tots aquests anys el director no ha pogut viatjar lliurement per Europa i tampoc no ha pogut visitar la tomba de la seva dona, Sharon Tate, a Califòrnia ni anar a veure la seva filla a Londres.

stats