Cultura 27/05/2019

Queda desert el 39è Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana

Optaven al premi, un dels més ben dotats del sector, 45 obres, entre les quals hi havia 36 novel·les

Ara
1 min
El jurat ha declarat desert el 39è Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana

BarcelonaEl jurat del 39è Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana ha decidit declarar desert el premi. Hi optaven 45 obres: "El jurat segueix el procediment de votacions successives fins a obtenir una majoria de vots a favor d’una obra determinada, que esdevé la guanyadora [...] Amb tot, reconeix els mèrits parcials d’algunes de les obres que han passat a la deliberació final", diu el comunicat que ha fet públic l'organització. És la cinquena edició en què el guardó queda desert, després de les del 1987, 1991, 2002 i 2007.

Entre les 45 obres rebudes enguany predominaven les novel·les, amb 36, i a continuació hi havia cinc reculls de contes, dos llibres de memòries, un llibre de viatges i un dietari.

El Premi BBVA Sant Joan, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, és un dels més ben dotats del sector, amb 35.000 euros. El jurat estava format per Jordi Coca, Pere Gimferrer, Giuseppe Grilli, Gemma Lienas (com a guanyadora de l'última edició) i Carme Riera. El director de la Fundació Fundació 1859 Caixa Sabadell, Joan Carles Sunyer, ha fet de secretari sense vot.

stats