LLIBRES
Cultura 15/06/2011

Busquets, Vann i Schössow, guardonats amb els Premis Llibreter

'Sukkwan Island', 'La nevada del cucut' i 'El meu primer cotxe era vermell' són els tres guanyadors dels guardons que cada any atorga el Gremi de Llibreters

Redacció
1 min

BarcelonaJa s'ha fet públic el veredicte dels Premis Llibreter, que cada any concedeix el Gremi de Llibreters de Catalunya. En la categoria de Literatura Catalana, el jurat s'ha decantat per Blanca Busquets, per la seva obra La nevada del cucut, editada per Rosa dels Vents; una novel·la autobiogràfica, intensa i també dolorosa. Fa un temps, Busquets va trobar, a la finca familiar de Cantonigròs, els papers d'una de les seves avantpassades, i va descobrir que tenia una secreta afició per l'escriptura. L'autora es dedica a tirar de la veta que la connecta amb aquesta dona, de finals del segle XIX, que escrivia d'amagat a la llum d'una espelma.

L'escriptor americà David Vann ha estat guardonat amb la categoria Altres Llengües per la seva opera prima, Sukkwan Island, que fa uns mesos va arribar a Catalunya de la mà d'Empúries, després d'haver rebut a França el premi Médicis. L'escriptor de 44 anys convida els fantasmes de la seva infància a prendre part en aquesta novel·la. Segons el jurat es tracta d'una obra "tensa, implacable, terrible, bella, dolorosa, vital i contundent". El seu segon títol, Caribou Island, arribarà a les nostres llibreries al setembre.

El tercer dels premis, el d'Àlbum Il·lustrat, ha estat concedit a Peter Schössow per la seva obra El meu primer cotxe era vermell, una història il·lustrada que relata les aventures de dos germans que es passegen, amb casc i ulleres d'aviador, al volant d'un cotxe. Una gran guia per a futurs pilots i candidats d'autoescola publicada per l'editorial Joventut.

stats