Música
Cultura 07/12/2021

El Primavera Sound s'expandirà a Santiago de Xile

Los Angeles també acollirà al setembre una franquícia del festival que comptarà amb artistes catalans com Bad Gyal, Núria Graham i John Talabot

ARA
2 min
La quinzena edició del Primavera Sound

BarcelonaEl Primavera Sound continua la seva expansió internacional i, després d'obrir una cita ja consolidada a Porto i d'anunciar la creació d'un nou festival a Los Angeles, aquest dimarts ha fet públic que també exportarà el seu model de festival a Santiago de Xile del 7 al 13 de novembre del 2022. A imatge de l'edició catalana, el Primavera Sound xilè programarà concerts en diversos espais de la ciutat durant la setmana i concentrarà el gruix del cartell el cap de setmana en un únic espai: el Parc Bicentenario de Cerrillos. Coproduït amb la promotora Rock Sgto, el Primavera Sound Santiago de Xile anunciarà la seva programació pròximament.

"La relació entre Primavera Sound i Xile ve de lluny, però no només per tots els grans artistes xilens que han passat pel festival. Sempre hem tingut una gran relació amb les institucions xilenes i, de fet, Xile és un dels països que més cops ens ha acompanyat dins el marc del Primavera Pro", explica en la nota informativa de l'anunci Gabi Ruiz, director del Primavera Sound. El comunicat subratlla també la voluntat "d'impulsar l'escena musical local" de Xile i de traslladar a la cita "els valors que sustenten el festival de Barcelona: sostenibilitat, igualtat de gènere, compromís social i integració urbanística".

De Lorde a Bad Gyal

Un dia abans d'anunciar el naixement del Primavera Sound xilè, el festival va confirmar la programació de la seva edició californiana, el Primavera Sound Los Angeles, que se celebrarà el 16, 17 i 18 de setembre al Los Angeles State Historic Park. Nine Inch Nails, Arctic Monkeys i Lorde seran els caps de cartell del festival, que comptarà amb noms habituals del Primavera Sound com, entre d'altres, Low, Shellac, James Blake, Kim Gordon o Cigarretes After Sex.

La programació també inclourà un destacat grup d'artistes catalans: Bad Gyal, Núria Graham, Marina Herlop i John Talabot actuaran al Primavera Sound de Los Angeles, que també acollirà les propostes de la resta de l'Espanya Derby Motoreta’s Burrito Kachimba, María José Llergo i JASSS.

stats