La productora A Contracorriente compra l'edifici dels cinemes Verdi

L'Institut Català de Finances i Triodos cofinancen l'operació; fins ara l'empresa llogava la sala

La productora A Contracorriente Films compra l'edifici dels cinemes Verdi de Barcelona. L'Institut Català de Finances (ICF) i Triodos han finançat conjuntament l'empresa perquè pugui comprar l'immoble. Aquest finançament "dona estabilitat al projecte cinematogràfic i cultural dels cinemes Verdi, un referent de la cultura barcelonina, i permet planificar actuacions de millora a llarg termini", segons diu el fundador i conseller d'A Contracorriente, Adolfo Blanco, en un comunicat. El 2015 la productora ja havia adquirit a Enric Pérez l'empresa que explotava els cinemes Verdi a Barcelona i Madrid, Espectrama, SA, però fins ara la gestió del local del carrer Verdi es feia en règim de lloguer.

Els cines Verdi canvien de mans i no tancaran

La companyia duu a terme un procés d'integració vertical, des de la producció de llargmetratges com 'La librería', d'Isabel Coixet, o 'Litus', de Dani de la Orden, fins a la gestió i la propietat de sales de cinema, amb cadenes com Conde Duque a Madrid o el Grup Verdi, dedicada a l'explotació dels cinemes Verdi de Barcelona i Madrid. "A més de continuar promovent la projecció de pel·lícules independents en versió original, la compra ens permet adequar les instal·lacions per adaptar-les millor a les necessitats dels clients", diu Blanco.

Aquesta operació s'emmarca en l'acord de col·laboració que ICF i Triodos van signar el 2018 amb l'objectiu d'impulsar el finançament de projectes empresarials d'inversió, creixement, innovació o internacionalització del sector social, mediambiental i cultural que generen un alt valor afegit i tenen un impacte positiu per a la societat, segons han explicat en un comunicat.

Més continguts de