14/04/2012

Els protectors

2 min
Els protectors

SOLARS Ara que s'acosta l'estiu haurem de tornar a recórrer als productes per no cremar-nos. Després de molts anys utilitzant olis bronzejadors i ungüents de pastanaga, la por a la insolació i al melanoma ens van posar en mans dels protectors solars. Fins que es va saber que la protecció total que ens permetia passar el dia a la graella no era real i es va obligar les marques a especificar amb rigor l'efecte dels seus productes, que com a molt ens podien assegurar una protecció del 50%. Un cop descobert l'engany publicitari ningú no està salvat de socarrimar-se ni untant-se el cos sencer de vaselina.

ELECTES Potser arribarà un dia en què també exigirem que les promeses electorals s'ajustin a la realitat i no ens entabanin amb impossibles. El diari ARA repassava aquesta setmana els 15 incompliments electorals dels primers 100 dies del govern recalcitrant. Per si de cas, per protegir-nos dels violents lladres de portades de la darrera vaga, la reforma del Codi Penal vol criminalitzar fins i tot la resistència passiva en nom de la nostra seguretat. Que no ens passi res!

EL FOC AMIC En la dura batalla contra l'enemic la darrera cosa que t'esperes és que t'ataquin els del teu bàndol. Fa uns dies un jugador del Madrid va sentir la puntada d'un dels seus a la cama. En aquest cas la fúria de Pepe no va respectar ni Arbeloa, a qui va confondre amb un jugador de l'equip rival, el València. Potser hauríem de fer saber a PP tots plegats que això només és futbol i que la seva manera d'entendre'l no ens agrada.

VISIONARISLes cançons han estat eines i vehicles històrics per canalitzar la voluntat de canvi. Ho vam viure fa molts anys al nostre país, i encara molts cantem al vent per mirar d'arribar a Ítaca, mentre ens fem l'esmorzar. Aquest any també podrem tornar a fer preguntes al vent. Dylan arriba a Benicàssim el 13 de juliol. Algunes de les seves cançons van ser banda sonora de la lluita pels drets que ara estem perdent, i ara ressonen com si fossin fetes avui mateix. Aquests dies, treballant amb Jordi Batiste, el seu reflex ens enlluerna amb nous sentits i el vent ens respon amb la pregunta: vols tornar a ser lliure?

I TUTORSÉs il·legal facilitar l'ús d'una arma a un nen de 13 anys, la pot confondre amb una joguina. La monarquia espanyola ja té antecedents d'accidents amb armes de foc. Aquest cop el nét del rei s'ha disparat al peu. Ningú n'ha assumit la responsabilitat pública. Mentrestant l'Esperanza dels Madriles prepara un pla per acostar les corrides de toros a les escoles. Les armes i els nens. ¿Tanta pressa tenen per ensenyar-los a matar?

OM Dimecres passat vam fer la presentació del llibre Més enllà de les estrelles a Barcelona. Em quedo amb una idea llançada pel presentador, l'Albert Om: "La llibertat no te la regalen, te l'has de guanyar".

ES TRENCA Mallorca perillen els espais verges com es Trenc, i a Eivissa i Formentera els iots tornaran a fondejar lliurement aquest estiu sobre la prada de posidònia més antiga del planeta i n'arrasaran extensions esfereïdores. El govern balear actua com un destructor de la identitat paisatgística, que és un dels principals valors de les Illes, a més de contra la cultura. Hi hauria d'haver protectors contra l'exercici abusiu de les majories absolutes.

stats