Cultura 13/02/2015

Es publica 'Ovidi Montllor, un obrer de la paraula'

Es llibre descobreix alguns aspectes poc coneguts del cantautor i inclou poemes inèdits

Ara
1 min
EUPV reclama que el 2015 siga l’Any Ovidi Montllor

BarcelonaEl proper març surt un nou llibre que vol ser un homenatge a Ovidi Montllor. 'Ovidi Montllor, un obrer de la paraula' descobrirà, segons l’editorial Sembra Llibres, aspectes poc coneguts com la seva faceta de poeta, però també la seva relació personal amb Vicent Andrés Estellés, a qui va recitar i amb qui va establir una amistat. L'autor del llibre, Jordi Tormo, ha recollit fotografies i poemes fins ara inèdits que serveixen descobreixen aspectes molt personals del cantautor i repassen la seva trajectòria artística que abraça diverses disciplines com la interpretació, la cançó, la recitació i la poesia.

Ovidi Montllor va escriure més de 400 poemes, una part dels quals veuran la llum per primera vegada en aquesta edició. El pròleg és del cantautor Feliu Ventura, que promou una festa Ovidi Montllor per commemorar els 20 anys de la mort del cantant alcoià. En una carta, Ventura assegura: "Ovidi Montllor representa en carn viva el compromís amb el seu poble i amb la seua cultura i llengua però també representa el seu compromís amb els treballadors i la llibertat. Oblidar Ovidi és buidar de sentit, una per una, aquestes paraules".

Feliu Ventura recorda que el 10 de març farà 20 anys que Ovidi Montllor "se'n va anar de vacances i el trobem a faltar". El cantant afegeix que pel desè aniversari de la seva mort es va organitzar 'L'Any Ovidi' amb centenars de trobades i homenatges per tot el país "i molta gent va descobrir i redescobrir un dels nostres cantants més estimats. De manera espontània es va estendre la seva figura i obra i va calar definitivament en la vida de moltes persones".

stats