Manga

Xiulet final al manga d’Oliver i Benji 43 anys després

El creador de ‘Capità Tsubasa’ continuarà les aventures dels personatges en format online

Toni Solomando
2 min
Fotograma de la sèrie Campions: Oliver i Benji.

BarcelonaOliver Atom i Benji Price han sigut ídols d'infància de molta gent. El gran públic els coneix sobretot per la sèrie animada Campeones: Oliver y Benji, que adaptava la sèrie de manga de Yoichi Takahashi Capità Tsubasa i que, amb diverses interrupcions, feia 43 anys que es publicava al Japó. Fins que aquest dijous se n'ha anunciat el final.

L'editorial japonesa Shueisha ja va anunciar al gener que s'aproximava el final del manga de Takahashi, que ha agraït a X les reaccions de la gent a l'anunci: "Moltes gràcies per totes les paraules amables sobre el final de la sèrie. Em sorprèn la resposta aclaparadora i, una vegada més, dono les gràcies a tothom".

El dibuixant japonès ha aprofitat el missatge per confirmar que l'adeu a l'edició impresa del manga no implica el final de les aventures d'Oliver Atom i companyia, que continuaran en publicacions setmanals online, un format que assegura que no requerirà entintar ni afegir tons de pantalla i que li permetrà "oferir històries a un ritme més ràpid". Takahashi espera tenir "més llibertat d'expressió" a partir d'ara, ja que no haurà de complir dates límit ni tindrà requisits mínims de pàgines o de mida.

El primer episodi de Capità Tsubasa es va imprimir amb la revista setmanal de manga Shukan Shonen Jump l'any 1981, i la sèrie va donar lloc al famós anime i també a videojocs. Al Japó aquest manga ha superat els 90 milions de còpies venudes. "Molta gent d'arreu del món ha estat influïda per personatges com el protagonista, Tsubasa [Atom]", ha dit el portaveu del govern japonès, Yoshimasa Hayashi. Així doncs, els "mags de la pilota", com diu el tema principal de la sèrie animada, continuaran els seus camins en un format nou i, per tant, caldrà seguir esperant per veure si la pilota entra o no a la porteria.

stats