Arqueologia
Cultura 23/05/2014

Les restes del rei Ricard III romandran a la catedral de Leicester

Els descendents del monarca han perdut aquest divendres el recurs legal interposat per a que les restes es traslladessin a York

Efe
1 min

LondresLes restes òssies del rei Ricard III, trobades el 2012 a un aparcament de Leicester, més de 500 anys després de la seva mort, es quedaran a la catedral de la ciutat. Els descendents del monarca, units en la Plantagenet Alliance, han perdut aquest divendres el recurs legal que havien presentat per a que les restes fossin traslladades a York (Ricard III va ser l'últim monarca de la dinastia d'aquesta ciutat).

Tres jutges del Tribunal Superior de Londres han fallat a favor del titular britànic de Justícia, Chris Grayling, i la Universitat de Leicester, partidaris que les restes es quedessin a la catedral de la ciutat. El 7 de febrer de 2013, el ministre britànic de Justícia ja va determinar que les restes romanguessin a Leicester. El 16 d'agost, però, un jutge britànic va autoritzar, a petició dels familiars llunyans del difunt monarca, que la decisió fos revisada.

Durant l'audiència d'aquest divendres, els magistrats han considerat que "ha arribat el moment que al Rei Ricard III se li ofereixi un enterrament digne, que finalment descansi". Entre els arguments del veredicte, els tres jutges han explicat que la catedral de Leicester "ha realitzat esforços considerables i ha invertit molt per a crear un lloc durador d'enterrament".

Ricard III va viure de 1452 a 1485 i va començar a regnar el 1483, és a dir, va regnar només durant dos anys. Va ser l'últim membre de la dinastia Plantagenet i va morir a la batalla de Bosworth Field, una derrota que va posar la Corona anglesa en mans d'Enric VII, del llinatge dels Tudor. Aquest breu regnat i la seva misteriosa vida van inspirar a William Shakespeare una de les seves obres teatrals més famoses.

stats