Cultura 06/10/2016

Els Rolling Stones anuncien nou disc per al 2 de desembre

Onze anys després del darrer àlbum d'estudi, la banda britànica ret homenatge als clàssics del blues

Efe
2 min
The Rolling Stones

BarcelonaLa banda britànica The Rolling Stones ha anunciat finalment que el 2 de desembre sortirà el seu primer àlbum d'estudi des del 2005, 'Blues & Lonesome', un retorn a les arrels del blues.

El treball, que es va gravar en tan sols tres dies, reflecteix la "passió per la música blues que sempre ha estat al cor i l'ànima" del grup liderat per Mick Jagger, segons un comunicat publicat a la seva pàgina web.

Després de mesos d'especulacions alimentades pel mateix grup, a partir d'avui es pot reservar per avançat un àlbum en el qual apareix com a convidat especial Eric Clapton, la guitarra del qual acompanya les de Keith Richards i Ronnie Wood en dos temes. El treball es va gravar el desembre del 2015 a l'oest de Londres, prop dels primers pubs i locals on els Stones van iniciar el seu camí els anys 60.

'Blue & Lonesome' és un disc "espontani", els temes van ser gravats "en viu a l'estudi". Els Stones han reprès alguns dels clàssics del blues que van versionar en els seus primers temps, inclosos temes de Jimmy Reed, Willie Dixon, Eddie Taylor, Little Walter i Howlin Wolf. "Aquest àlbum és un testament manifest de la puresa del seu amor per crear música. El blues és, per als Stones, la font primordial de tot el que fan", ha assenyalat Don Was, coproductor del treball.

La veterana banda va publicar el seu anterior àlbum d'estudi el 2005, 'A bigger bang', tot i que va incloure dos temes inèdits al recopilatori 'Grrrr!', el 2012.

Aquest divendres, els Stones tenen previst tocar a Desert Trip, un festival a Califòrnia (Estats Units) en el qual comparteixen cartell amb Paul McCartney i el fundador de Pink Floyd Roger Waters.

stats