Cinema
Cultura 31/10/2014

Roman Polanski es torna a escapar de la justícia nord-americana

El director va comparèixer ahir davant la fiscalia de Cracòvia després que els Estats Units en sol·licitessin la detenció. El ministre d'Afers Estrangers polonès va afirmar després que els càrrecs contra Polanski havien expirat a Polònia

Ara
1 min
Roman Polanski

BarcelonaEl director de cinema polonès Roman Polanski va comparèixer ahir davant la fiscalia de Cracòvia (sud de Polònia), després que la fiscalia dels Estats Units en sol·licités a la justícia polonesa la detenció per una acusació d'abusos sexuals a una menor el 1977. El realitzador es va presentar davant l'oficina fiscal a petició de les autoritats poloneses, tot i que es va negar a respondre les preguntes relacionades amb la sol·licitud nord-americana d'extradició que pesa sobre seu.

La portaveu de la fiscalia de Cracòvia, Boguslawa Marcinkowska, va explicar a mitjans locals que el director de cinema no seria arrestat, encara que hauria d'estar localitzable davant possibles "procediments posteriors". Però el diari polonès Gazeta Wyborcza va informar després que la petició cursada pels EUA havia estat arxivada perquè no complia amb els requisits formals que exigeix la legislació de Polònia.

El viceministre d'Afers Estrangers, Rafal Trzaskowski, va assenyalar en declaracions a la cadena TVN24 que els càrrecs contra Polanski havien expirat a Polònia. Polanski, Oscar al millor director per 'El pianista', és un dels habituals a les llistes de persones reclamades per la Interpol, i des del 1978 no ha tornat als Estats Units, on se l'acusa d'abusos sexuals a una menor el març del 1977.

stats