Música
Cultura 17/11/2021

Rosalia: "Crec que 'Motomami' és el disc més personal o confessional que he fet"

L'artista explica a la revista 'Rolling Stone en español' quines són les influències de l'àlbum que publicarà el 2022

2 min
Rosalía al videoclip de 'La fama'

Barcelona"He estat escoltant molt Héctor Lavoe, Nina Simone, Patti Smith, Bach, molt dembow, bachata clàssica, molt reggaeton. Vivienne Westwood m'impressiona, m'inspira. Michèle Lamy m'inspira, Almodóvar continua inspirant-me. He estat mirant pel·lícules de Tarkovsky...", explica Rosalía en una entrevista feta a Ciutat de Mèxic per a la revista Rolling Stone en español. Aquest garbuix de referències formen part de les influències que l'artista del Baix Llobregat reconeix al disc Motomami (Sony), que publicarà al principi del 2022 i que donarà continuïtat a una trajectòria que va començar amb Los ángeles (2017) i va continuar amb El mal querer (2018).

"Crec que Motomami és el disc més personal o confessional que he fet", diu sobre un treball que també considera que té "una experimentació molt gran". "En els últims anys he volgut enfocar l'energia perquè aquest projecte tingués risc i emoció. En la indústria de la música, les coses a vegades no són fresques, o no flueixen de manera natural com haurien de fluir –explica–. He intentat oblidar tot aquest context de negoci. Podràs dir el que vulguis del disc, però hi ha risc i emoció".

Pel que fa a la temàtica, diu que hi aborda "la transformació, la sexualitat, el desamor, la celebració, l'espiritualitat i també les coses quotidianes". A més de la bachata La fama, que va avançar la setmana passada, el disc inclourà cançons com Delirio de grandeza. Rosalía també admet que l'ha marcat haver-se endinsat en la música de Chavela Vargas arran d'haver llegit un llibre sobre l'artista mexicana: "També he estat mirant molts documentals d'artistes, perquè en aquest disc hi ha una part molt autobiogràfica, però també hi ha una part de reflexió sobre la figura de l'artista, sobre com es relaciona amb el món, amb l'exterior, amb el públic".

stats