Música
Cultura 23/11/2012

La Sala Apolo reubica els concerts mentre s'adequa l'edifici

Els gestors del local esperen que el propietari de l'immoble realitzi les obres de millora "amb la màxima celeritat"

Ara
2 min

BarcelonaLes obres de millora de l'edifici on s'ubica la Sala Apolo obliguen els gestors de la sala a suspendre'n les activitats. No obstant això, la major part de la programació de concerts es manté i s'ubicarà en altres locals. L'Apolo també busca un altre espai provisional que permeti mantenir l'activitat de la discoteca.

El tancament de la sala del carrer Nou de la Rambla és una conseqüència dels problemes estructurals que afecten el soterrani de l'immoble. Els gestors de l'Apolo s'han posat a la disposició del propietari de l'immoble, els serveis tècnics del districte de Sants-Montjuïc i els Bombers amb dos objectius, segons expliquen en un comunicat. El primer, "garantir una premissa fonamental": la seguretat del públic. I, el segon, que "les obres de millora es puguin fer amb la màxima celeritat" perquè l'activitat de concerts i discoteca es pugui reprendre a les instal·lacions de la Sala Apolo tan aviat com sigui possible.

Les obres de millora del soterrani afectat són responsabilitat del propietari de l'immoble, que també n'era el responsable del manteniment. El districte de Sants-Montjuïc va obrir un expedient al propietari de l'edifici l'any 2010, després que s'hi van detectar unes deficiències que llavors no eren greus. Segons fonts municipals, d'aleshores ençà no s'hi ha fet cap obra de millora, i el propietari ha estat multat per l'Ajuntament. La inspecció que es va dur a terme aquest dijous va constatar el deteriorament de "les armadures dels pilars i la llosa de formigó armat del soterrani", la qual cosa va obligar a tancar tots els locals de concurrència pública.

L'informe dels bombers i dels tècnics del departament de Llicències i Inspecció del districte considera que "no hi ha risc imminent de col·lapse", però obliga a tancar les dues sales de l'Apolo, un saló recreatiu, una sala de joc, dos bars del carrer Nou de la Rambla i un restaurant del carrer Vilà i Vilà. Els locals podran reprendre l'activitat un cop hagin acabat les "tasques de reforçament provisional de l'estructura mitjançant apuntalament".

Els concerts i sessions que estaven previstos a l'Apolo i a La [2], inclosos els programats pel club Nitsa, queden així:

Divendres 23 de novembre

Farruco & El Carpeta, ajornat.

Absynthe Minded, traslladat a Bikini.

La sessió del Nitsa Club (Oscar de Mulero + Perc + DJ Fra), cancel·lada.

El concert A Viva Veu Hot Freaks i Relámpago amb Los Alambres i Kana Kapila, traslladat a dissabte al Koitton Club.

Dissabte 24 de novembre

Micah P. Hinson & The Junior Arts Collective + Timber Timbre, traslladat a Razzamtazz 1.

Dr. Ring Ding Ska-Vaganza, traslladat a l'Extraperlo Club del Ritme de Badalona.

Mether & Zacker + DJ Coco, cancel·lat.

La sessió del Nitsa Club (Jackmater + Space Dimension Controller + DJ Fra), cancel·lada.

Diumenge 25 de novembre

Barcelona Jazz Orquestra, cancel·lat.

stats