CÒMIC
Cultura 25/10/2011

Els samurais protagonitzaran l'últim Saló del Manga a l'Hospitalet

El certamen, que espera 65.000 visitants, se celebrarà per últim any a l'Hospitalet de Llobregat del 29 d'octubre a l'1 de novembre, abans d'expandir-se a la Fira de Barcelona. Hi vindrà el director de Doraemon i l'autora de 'Blue exorcist'

Acn
2 min
Saló del Manga se centrarà en els samurais

BarcelonaEn aquesta edició, el Saló del Manga, que se farà del 29 d'octubre a l'1 de novembre en tres espais del centre de l'Hospitalet de Llobregat, girarà sobre un sol eix temàtic: els samurais i com han estat reflectits en el manga, l'anime i el cinema. És per això, que l'exposició central del saló serà Samurais de paper, un recorregut per alguns dels manga i còmics dibuixats per autors no japonesos que millor han retratat la vida d'aquests personatges.

El director del Saló del Manga, Carles Santamaría, ha confirmat l'assistència de l'autor Hiroshi Hirata (Shizoka, 1937) considerat un dels mestres més importants del gènere jidai-jeki, que narra les històries del Japó feudal protagonitzades per samurais. Els visitants podran veure l'obra original de Hirata. També serà present al saló el director de la sèrie Doraemon i de les pel·lícules de Shin-chan, Keiichi Hara.

Un altre dels noms que protagonitzaran aquesta 17a edició del saló és el de la jove autora d'èxit Kazue Kato (Tòquio, 1980) que, des del seu debut, empra el dibuix d'un conillet per a retratar-se i, amb freqüència, també l'usa en el títols dels seus treballs. Norma Comics edita aquí la seva obra Blue exorcist, que actualment gaudeix de gran èxit.

Una altra de les novetats que Santamaría ha presentat és l'exposició de quimonos a càrrec de l'Associació Cultural Kimono Club de Barcelona en col·laboració amb l'Associació Edo Syouten de Tòquio. A més, el diumenge 30 a quarts de set de la tarda es farà una desfilada en què mostrarà des del quimono més tradicional al més actual, passant per quimonos relacionats amb mangues populars.

Entre les activitats que es portaran a terme durant aquests dies, hi haurà la conferència de Fujo Hirata sobre El món dels samurais; el concert de la compositora de Arrietty y el mundo de los diminutos, Cécile Corbel; el concert del grup sud-coreà JYJ, que presentarà el seu últim àlbum In Heaven, i la conferència El boom actual de la literatura japonesa, a càrrec de Carlos Rubio.

El director del Saló del Manga ha afirmat que enguany hi ha 143 empreses expositores, un 9% més que l'any passat, i que s'espera una afluència de públic al voltant dels 65.000 visitants. Tal i com ha explicat Santamaría, el Saló del Manga manté els mateixos preus des de fa sis anys: 6 euros per l'entrada general, 4 euros amb el descompte del Carnet Jove i 2 euros pels grups escolars.

stats