Cultura 26/08/2014

Sant Petersburg ret homenatge a la cantant Conxita Badia amb un concurs internacional

És una de les sopranos catalanes més destacades del segle XX

Ara
1 min

BarcelonaLa soprano Elena Obraztsova promou a Sant Petersburg fins al 30 d'agost un Concurs Internacional de Música de Cambra en Memòria de la cantant Conxita Badia. El concurs va dirigit als 56 cantants d'arreu del món d'entre 20 i 35 anys. Algunes de les obres a interpretar són de compositors que es van inspirar en Conxita Badia, com ara Granados i Falla.

Va ser en el marc del Concurs Viñas, que Elena Obraztsova va conèixer a Conxita Badia quan aquesta formava part del jurat. L'any 1970, Obraztsova va guanyar el primer premi del concurs. Arran d'aquella primera trobada, Obraztsova va quedar impressionada per la personalitat i el talent de Badia, amb qui va tenir una gran amistat.

Conxita Badia (Barcelona, 14 de novembre de 1897–2 de maig de 1975) va ser una de les sopranos més destacades del segle XX en el camp de la cançó culta i popular. Els seus mestres van ser Enric Granados, Pau Casals i Manuel de Falla. Va actuar als escenaris d'arreu del món. Va destacar en el lied, va donar a conèixer les cançons dels compositors catalans i va ser una gran intèrpret dels clàssics italians, dels romàntics alemanys, dels antics compositors francesos i espanyols,sobretot destacava en l'execució dels grans Oratoris i de les obres de Händel, Mozart, Haydn, Beethoven, Bach, Schubert i Schumann. Va impartir classes de cant arreu d'Europa i Amèrica.

stats