OBITUARI
Cultura 16/02/2011

"M'estic marejant"

Santi Santimaria ha patit l'atac de cor mentre ensenyava el seu restaurant de Singapur a un grup de periodistes gastronòmics

Efe
1 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } "Em va dir: 'M'estic marejant', i es va desplomar". El periodista Cristino Álvarez era amb Santi Santimaria quan el cuiner ha patit l'atac que li ha costat la vida avui a Singapur. Álvarez, crític gastronòmic de l'agència Efe, forma part d'un grup de 350 periodistes internacionals que aquests dies visiten a Singapur els restaurants de set xefs de fama mundial. Un d'ells era el cuiner català.

Els periodistes visitaven el restaurant de Santamaria, Santi, que dirigeix la seva filla Regina i està situat a la zona de Marina Bay d'aquesta illa-Estat del sud-est asiàtic. "Tothom estava encantat menjant pa amb tomàquet amb ell a la cuina". "Santi", recorda Cristino Álvarez, "em va preguntar si havia vist el menjador, li vaig dir que no i ens vam dirigir cap a allà". "Quan sortíem de la cuina em va dir: 'M'estic marejant' (Me está dando un bajón) i es va desplomar", ha afegit el periodista des de Singapur.

Diverses persones van tractar sense èxit de reanimar al cuiner, que jeia inconscient al terra del restaurant. L'assistència mèdica va trigar uns vint minuts a arribar, segons calcula Cristino Álvarez. Santamaria, de 53 anys, encara respirava quan va ser traslladat en una ambulància a l'Hospital General de Singapur, però va morir poc després.

El cuiner català havia arribat la passada setmana a Singapur i tenia previst romandre allí fins a finals d'aquesta setmana.

stats