Cultura 22/10/2014

Santiago Posteguillo guanya el premi internacional de novel·la històrica Barcino

És l'autor de dues trilogies ambientades en l'època romana que l'han situat com l'autor de novel·la històrica en castellà més conegut internacionalment

Ara
2 min

BarcelonaL'escriptor Santiago Posteguillo és el guanyador de la segona edició del Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino, que atorga l'Ajuntament de Barcelona a un autor de novel·la històrica en reconeixement al conjunt de la seva obra. Posteguillo és l'autor de dues conegudes trilogies ambientades en l'època romana que l'han situat com l'autor de novel·la històrica en castellà més conegut internacionalment. El lliurament tindrà lloc el 20 de novembre a les 19.30 hores al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.

Santiago Posteguillo és professor titular de llengua i literatura anglesa a la Universitat Jaume I de Castelló i doctor europeu per la Universitat de València. És autor de nombroses publicacions acadèmiques entre articles d'investigació, monografies i diccionaris especialitzats. El 2006 va publicar la seva primera novel·la històrica, 'Africanus, el hijo del cónsul', la primera part d'una trilogia que continua amb 'Las legiones malditas' (2008) i 'La traición de Roma' (2009). El 2011 es publica el primer volum de la seva segona trilogia, 'Los asesinos del emperador'; el 2013 apareix el segon volum 'Circo máximo', i està previst que s'editi el tercer en un futur pròxim. A part de novel·la històrica, Santiago Posteguillo també ha publicat 'La noche en que Frankenstein leyó El Quijote' (2013) i 'La sangre de los libros' (2014).

L'aparició de Posteguillo en el mercat literari de la novel·la històrica ha estat fulgurant. Des de l'aparició d''Africanus, el hijo del cónsul', totes les novel·les que ha publicat del gènere han estat acollides amb entusiasme tant pel públic com per la crítica. En aquests moments, Posteguillo s'ha convertit en un dels pocs autors no anglosaxons que està triomfant en els mercats internacionals de la novel·la històrica.

El jurat del premi –que en la primera edició va rebre Linsday Davis– estava format pel catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona, Joan Villarroya; el periodista Òscar López; la novel·lista Maria Mercè Roca; el comissari del Tricentenari BCN, Toni Soler, i el comissari de Barcelona Novel·la Històrica, Enric Calpena.

stats