Cultura 19/07/2017

Un Shakespeare dels anys 60 amb aires de Fellini

Des d’aquest dijous i fins al 6 d’agost, pel parc de l’Estació del Nord de Barcelona s’hi passejaran joves de la noblesa milanesa enamoradissos i eixelebrats

N.j.
1 min
Una escena d’Elsdos cavallers de Verona.

BarcelonaDes d’aquest dijous i fins al 6 d’agost, pel parc de l’Estació del Nord de Barcelona s’hi passejaran joves de la noblesa milanesa enamoradissos i eixelebrats. La companyia Parking Shakespeare segueix amb la tradició d’ocupar l’espai dels til·lers del parc barceloní amb una comèdia del dramaturg britànic. Enguany ha escollit la peça Els dos cavallers de Verona i Jordi Centelles com a director, que trasllada el clàssic shakespearià a l’Itàlia dels anys 60. L’entrada és gratuïta. “L’obra té algun punt de connexió amb les pel·lícules de Fellini. Els protagonistes són joves de classe alta preocupats per la seva imatge i pel què diran”, explica Centelles, que per a l’estètica del muntatge s’ha inspirat en films com Fellini 8 1/2 i La dolce vita.

Els embolics sentimentals dels dos protagonistes, que viuen entre Verona i Milà, vehiculen la trama de la comèdia, que parla del paper de l’amistat i de la fidelitat quan una persona s’enamora. Es tracta d’una de les primeres peces teatrals que va escriure Shakespeare i, segons Centelles, funciona “com un esborrany” dels espectacles que va escriure posteriorment. “Hi ha equívocs amb anells, disfresses i triangles amorosos”, indica el director, que subratlla que la dramatúrgia de Shakespeare “dona molt de joc”.

Els dos cavallers de Verona és la novena comèdia que Parking Shakespeare posa en marxa al parc de l’Estació del Nord. Per a l’any que ve els queda l’única que encara no han representat, Tot va bé si acaba bé.

stats