SECTOR EDITORIAL
Cultura 23/01/2015

Silvia Sesé serà la nova mà dreta de Jorge Herralde a Anagrama

Jordi Nopca
1 min
Silvia Sesé serà  la nova mà dreta de Jorge Herralde a Anagrama

BarcelonaAnagrama i Giangiacomo Feltrinelli Editore van comunicar ahir al migdia la incorporació a l’editorial, el 7 d’abril, de Silvia Sesé, “reconeguda professional de l’edició, com a adjunta a la direcció editorial”. D’aquesta manera, l’enigma sobre el possible successor de Jorge Herralde queda parcialment resolt: en principi, Sesé hauria de convertir-se en la nova directora editorial d’Anagrama, però ni l’editorial ho ha confirmat ni se sap encara quan es jubilarà Herralde.

Nascuda a Tremp el 1965, Sesé és llicenciada en filologia hispànica per la Universitat de Barcelona i ha treballat en l’àmbit editorial des que va començar com a col·laboradora freelance per a diferents editors, entre els quals hi va haver Labor. Va ocupar diverses responsabilitats durant quinze anys a Círculo de Lectores. D’aquesta experiència en remarcava que li va permetre participar en grans projectes culturals. L’any 2007 va passar a ocupar-se de la part de ficció del catàleg de Destino, segell del grup Planeta. Uns mesos després d’incorporar-s’hi va descobrir el llavors quasi desconegut Stieg Larsson, que acabava de ser publicat en francès a Actes Sud. En va comprar la trilogia Millennium en castellà, que s’ha convertit en un dels seus grans èxits comercials, amb més de quatre milions d’exemplars venuts.

El 2013 va aconseguir un altre encert de vendes notable, la Trilogía del Baztán, de Dolores Redondo, de la qual s’han despatxat mig milió d’exemplars en dos anys. Amb l’entrada de Silvia Sesé, Anagrama “reforça un equip que, sota la batuta de Jorge Herralde i amb la col·laboració d’Oriol Castanys en qualitat de gerent, es prepara per a un futur complex però ple de reptes apassionants”.

stats