Cinema
Cultura 11/01/2013

El nou film de Soderbergh perfila la competició oficial de la Berlinale

'Side effects' participarà al Festival de Berlín, on també hi competiran les noves pel·lícules de Gus Van Sant ('Promised land'), Hong Sang-Soo ('Nobody's Daughter Haewon'), Bruno Dumont ('Camille Claudel 1915') i Jafar Panahi ('Closed Curtain'), que ha tornat a burlar el seu arrest domiciliari

Ara
1 min

BarcelonaLa Berlinale ha desvelat aquest divendres alguns dels títols que configuraran la competició oficial del primer gran festival de cinema de l'any. Un d'ells és 'Side effects', un 'thriller' psicològic de Steven Soderbergh amb Chaning Tatum, Jude Law i Rooney Mara sobre els efectes secundaris indesitjats que té una droga experimental en una noia. El film tindrà la seva primícia mundial al festival, on Soderbergh ja va participar l'any passat amb 'Indomable'.

El certamen també ha desvelat que la propera edició comptarà amb el nou treball de Jafar Panahi, condemnat pel regim iranià a un arrest domiciliari i privat del dret a exercir la professió de cineasta. 'Closed Curtain', codirigida amb Kambozia Partovi, és el segon treball de Panahi que se salta la prohibició després que l'any passat el director iranià estrenés amb gran èxit de crítica el documental 'This is not a film'.

Aquest any, la Berlinale ha seleccionat també a un dels directors habituals del Festival de Canes: Gus Van Sant ('Elephant', 'Milk') participarà a la cita berlinesa amb el seu nou treball 'Promised land', amb Matt Damon i Frances McDormand. No serà l'únic nen mimat de Cannes que li farà el salt al festival francès: Wong Kar Wai, el director de 'In the mood for love', presidirà el jurat i inaugurarà el festival amb 'The grandmaster', la seva incursió en el gènere de les arts marcials.

Altres títols confirmats de la secció oficial són 'Camille Claudel 1915', del francès Bruno Dumont, en què Juliette Binoche es posa en la pell de la famosa escultora; el nou treball del coreà Hong Sang-soo ('Nobody's Daughter Haewon'); i 'Paradise: hope', d'Ulrich Seidl, tercera part de la trilogia iniciada al darrer festival de Canes amb 'Paradise: Faith'.

stats