Cultura 06/06/2016

Sotheby's subhastarà un dels millors retrats que Amedeo Modigliani va fer a la seva companya, Jeanne Hébuterne

El preu de sortida de 'Jeanne Hébuterne amb mocador' està situat en 35 milions d'euros

Ara
1 min
'Jeanne Hébuterne amb mocador'

BarcelonaSotheby's subhastarà el 21 de juny un dels retrats més refinats que Amedeo Modigliani va fer a la seva companya i que encara està en mans privades, 'Jeanne Hébuterne amb mocador'. Els responsables de la firma asseguren que és el millor retrat de l'artista que surt a la venda en una dècada i esperen que superi els 35 milions d'euros. També pot ser que assoleixi un preu astronòmic, en la línia dels 158 milions d'euros que el mític 'Nu ajagut' de l'artista va assolir al novembre a Christie's. Així i tot, malgrat que els col·leccionistes segueixen adquirint amb avidesa obres extraordinàries com aquestes, les expectatives de negoci de les grans cases van a la baixa.

'Jean Hébuterne amb mocador' pertany a la mateixa col·lecció privada des del 1986. Segons els especialistes de Sotheby's ,"sintetitza totes les característiques més icòniques dels retrats tardans de l'artista, des de la simplificació de les formes femenines i les línies melòdiques i sinuoses fins al coll estilitzat fins al rostre, que recorda els relleus antics”. Un altre dels trets més destacats del retrat és que té els iris dels ulls dibuixats, en lloc dels ulls buits amb forma d'ametlla més habituals en els retrats de Modigliani.

Amedeo Modigliani i Jeanne Hébuterme es van conèixer l'any 1917 i van mantenir una relació tot i l'oposició de la família Hébuterne. El final de la seva relació, però, va estar marcat per la tragèdia. Modigliani va morir el 1920 de meningitis tuberculosa, i Jéanne, que estava embarassada en el novè més de gestació, es va suïcidar dos dies després del funeral.

stats