CINEMA
Cultura 30/10/2012

Disney compra Lucasfilm i anuncia que hi haurà una nova trilogia de 'Star Wars' a partir del 2015

El grup Walt Disney pagarà 3.124 milions d'euros a George Lucas, que té ganes de jubilar-se i fer la transició del seu llegat en vida. Disney es converteix en un gegant de l'entreteniment per a tots els públics després de comprar el 2009 Marvel Entertainment i el 2006 Pixar

Ara
1 min
Star Wars: 'Una nueva esperanza'

BarcelonaLa companyia Walt Disney ha anunciat aquest dimarts que ha arribat a un acord per comprar Lucasfilm. Comprarà a George Lucas el grup del qual és propietari al 100% per 3.124 milions de dòlars. Aquesta compra inclou la companyia d'efectes especials Industrial Light & Magic, la de so Skywalker Sound i la de videojocs LucasArt. Aquesta és la tercera gran compra de l'empresa, que vol apropiar-se, diu en una nota de premsa, "de continguts creatius excepcionals per a audiències de tot el món", després de comprar el 2009 Marvel Entertainment per 3.000 milions i el 2006 Pixar per 5.700 milions d'euros. Això els farà propietaris d'un gegant de l'entreteniment, amb sagues com 'Star Wars' i 'Indiana Jones', però també d'altres films d'acció i de negocis de productes de marxandatge, animació, efectes visuals i postproducció.

Lucas havia anunciat al juny la seva intenció de retirar-se i deixar la direcció de la companyia a Kathleen Kennedy. De tota manera, no s'aturarà la producció de la companyia. Segons han revelat en el comunicat, s'està preparant l'inici d'una nova trilogia a partir del 2015, l''Episodi 7', i que seguirà els anys successius. "En els últims 35 anys, un dels meus grans plaers ha sigut veure com 'Star Wars' passava d'una generació a una altra. És moment de passar-ho a una altra generació. Sempre he cregut que 'Star Wars' podia viure després de mi i pensava que era important fer la transició en vida", ha dit Lucas. La saga 'Star Wars' ha guanyat fins ara a les taquilles 3.400 milions i continua sent una de les marques més demanades.

stats