Cultura 06/03/2015

Sting, Ben Harper i Lady Gaga amb Tony Bennett, caps de cartell del Festival de Cap Roig

També hi actuaran Pablo Alborán, Julieta Venegas, Bustamante, Mishima i Joan Miquel Oliver, Blaumut i Núria Graham, entre d'altres

Laura Serra
2 min
Tonny Bennet i Lady Gaga en una imatge promocional del seu nou treball / ARA

BarcelonaEl Festival de Cap Roig celebrarà la 15a edició -la cinquena que organitza la Fundació la Caixa amb Clipper's- amb un cartell encapçalat per Sting, Ben Harper & the Innocent Criminals, Lady Gaga amb Tony Bennett i el britànic Passenger. El festival arrencarà el 10 de juliol.

Entre les bandes catalanes convidades hi haurà Blaumut amb Núria Graham, els Amics de les Arts i un doble concert amb Mishima amb Joan Miquel Oliver, que presentarà nou disc.

També hi actuaran grans estrelles del firmament espanyol i llatí com Rosario, Antonio Orozco, Julieta Venegas, Miguel Bosé, Macaco, David Bustamante, Pablo Alborán i Alejando Sanz.

El festival també tindrà un vessant social i familiar. In crescendo i DeudeVeu oferiran un concert solidari. Els Súpers, Gemeliers i Pepa Pig hi tindran espectacle.

El pressupost és de 2.570.000, 100.000 més que el 2014, que es destina a contractació. Un 5% prové d'ajuts públics (INAEM i Generalitat, i convenis amb els ajuntaments més pròxims), un 40% d'espònsors i la resta provenen del taquillatge (l'any passat es van recaptar 2 milions en entrades). El preu mig de l'entrada és de 53 euros, amb les excepcions dels dos primers caps de setmanes. Les entrades van de 180 a 20 euros. L'any passat van assistir a Cap Roig 43.000 espectadors. L'any passat es van celebrar 22 concerts, enguany n'han confirmat 18, que pot ser ampliable.

"Qui marca una mica el ritme és el festival de Cap Roig. Presenten una proposta que marca un estàndard molt alt i posa sobre la taula un nivell de qualitat organitzatiu, que marca la tendència dels nostres festivals. Faig una previsió molt optimista dels festivals de l'estiu", ha dit Ferran Mascarell, conseller de Cultura, que va destacar l'aposta pels grups catalans al costat de les grans bandes internacionals.

Elton John, Bob Dylan, Bryan Adams han estat algunes de les estrelles que han passat els darrers anys pel certamen de la Costa Brava. "Hem de buscar l'equilibri de rècord d'assistència i la projecció internacional amb un aforament petit", ha afirmat el director general de la fundació, Jaume Giró, que ha recordat que el festival no ha repercutit l'augment de l'IVA a les entrades. Via Veneto tornarà a portar el servei de restauració dels jardins de Cap Roig, que formen part del patrimoni de la fundació bancària de la Caixa.

stats