Cultura 08/11/2011

Tot a punt per a les grans subhastes d'art contemporani a Nova York

Dos dels pares del pop art, Roy Lichtenstein i Andy Warhol encapçalen les vendes que Christie's i Sotheby's celebren avui i demà.

Efe
2 min
L'obra de Liechestein es va exposar a Londres a l'octubre

Nova YorkAquest vespre Christie's obre a Nova York les subhastes d'art contemporani més importants de la tardor. L'obra més important d'aquesta venda és I Can See the Whole Room!and There's Nobody in it! (Puc veure tota l'habitació, i no hi ha ningú!) una obra de l'artista pop Roy Lichtenstein valorada entre 35 i 45 milions de dòlars. "L'obra té la saviesa i l'enginy dels grans treballs de Lichtenstein", diu en un comunicat el responsable d'art de postguerra i Contemporani de Christie, Brett Gorvy, i afegeix que "la tela investiga els conceptes i processos de la pintura una través de la imatgeria popular ". En aquesta obra de 1961, Lichtenstein va retratar un home que mira a través del forat d'una paret mentre pronuncia la frase que dóna títol a l'obra.

Una altra de les obres que surten a la venda amb una estimació més alta és Núvol blanc, de l'expressionista abstracte Mark Rothko (1903-1970). Aquesta pintura, estimada entre 18 i 25 milions de dòlars, conté les seves característiques extensions de color rectangulars. El pare del pop art, Andy Warhol, un habitual a les subhastes d'art contemporani, estarà representat per l'obra Silver Liz, un retrat de l'actriu Elizabeth Taylor valorat entre 16 i 19 milions. A l'apartat d'escultura destaca Aranya. Aquesta obra està considerada com una de les obres més icòniques de l'artista Louise Bourgeois (1911-2010) i està valorada entre quatre i sis milions.

Demà serà el torn de la casa Sotheby's, que estarà encapçalada per quatre obres de l'expressionista asbtracte Clyfford Still, amb valor de conjunt de 50 milions de dòlars. La firma també traurà a la venda Tres estudis per a un autoretrat, un tríptic de Francis Bacon valorat entre 15 i 20 milions de dòlars Dòlars. A més, Andy Warhol hi estarà present amb L'últim sopar, que té un preu de sortida de 5,5 i 7,5 milions, i amb Dollar Sign (1981), valorat entre 3,5 i 4,5 Milions.

La pròxima setmana aquestes mateixes cases celebraran les subhastes d'art llatinoamericà, que tornaran a estar encapçalades pel colombià Fernando Botero i pel mexicà Rufino Tamayo. El 15 de novembre Christie's subhastarà l'escultura Ballarins amb un preu de sortida de 1,5 -2 milions, i la pintura Parella ballant, que surt a la venda per 700.000 i 1 milió de dòlars. A la subhasta de Sotheby's que se celebrarà el dia 16, el pintor colombià hi participarà amb la tela Venus (1982), estimada entre 900.000 i 1,2 milions de dòlars. En aquesta subhasta també hi destaca Rodanxes de síndria, de Rufino Tamayo, amb un preu de sortida de 1,5-2 milions de dòlars.

Les grans subhastes de la temporada a Nova York van començar la setmana passada amb les vendes d'art impressionista i modern, amb les quals Sotheby's va recaptar 229 milions de dòlars i Christie's 140.

stats