Art
Cultura 15/12/2017

El govern espanyol subvenciona amb 200.000 euros la masia Mas Miró per la seva museïtzació

Els diners provenen de l'acord signat amb els hereus i l'obertura està prevista pel 2018

Acn/ara
1 min
El projecte de la museïtzació de la  Masia Mas Miró rep una subvenció de 200.000 euros del govern espanyol

BarcelonaEl Consell de Ministres d'aquest divendres ha aprovat la concessió d'una subvenció directa de 200.000 euros a la Fundació Miró. Amb els diners de la subvenció es pretén posar en funcionament una instal·lació museística a Mont-Roig del Camp, al Baix Camp. El projecte rehabilitarà la masia, en permetrà la seva museïtzació i l'obertura al públic. Mas Miró és l'espai en el qual l'artista es va dedicar a la pintura i d'aquí provenen les primeres obres que el van projectar internacionalment.

Segons el ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital, aquest és el tercer vèrtex d'exposició de la vida i l'obra de Miró. A aquest espai se li sumen la Fundació Joan Miró de Barcelona, i la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma de Mallorca. Amb aquesta col·laboració, es compleix l'acord firmat amb els hereus de Joan Miró que permet a Turespaña continuar utilitzant el logotip de Miró com a imatge de la marca del turisme d'Espanya. Es tracta del símbol que identifica Espanya a l'estranger des de fa més de 30 anys, i és una de les icones més reconegudes del món.

L'obertura al públic de la masia Mas Miró està prevista pel 20 d'abril del 2018, coincidint així amb el 125è aniversari del naixement de l'artista català.

stats