Teatre
Cultura 17/06/2014

El teatre adolescent arrela a la Sala Beckett

El projecte 'Els malnascuts', que impulsa als joves dramaturgs, estrena aquest dijous la primera obra. Del 19 al 21 s'oferiran quatre funcions amb el sistema de taquilla inversa

Ara
2 min

BarcelonaAquest dijous s'estrena a la Sala Beckett la primera obra resultat del projecte 'Els malnascuts', una plataforma pionera a Barcelona que, a imitació del fenomen que té lloc a les sales berlineses, vol impulsar els joves creadors teatrals. Durant un any, una sala de teatre concedeix a un equip de joves un horari i un espai on assajar i donar forma a un projecte que, finalment, s'estrenarà allà.

La primera d'aquestes obres ja és aquí, i es titula igual que la plataforma. Del 19 al 21 de juny, la Beckett oferirà quatre funcions d''Els malnascuts' amb el sistema de taquilla inversa.

'Els malnascuts' està escrita per Pablo Macho –que també actua a l'escenari– i dirigida per Txiki Blasi, qui la defineix com "un ésser viu independent" i "una obra adolescent": "Un adolescent és un individu a qui li falta alguna cosa però que l'està buscant. Algú que persegueix completar-se i realitzar-se".

L'obra ha estat produïda per un equip d'uns vint joves interessats en el món del teatre i escollits en convocatòria. Compta amb nou intèrprets, entre ells Blau Juanet, Sergi Núñez i Laura Ramis.

Tenir veu dins la indústria del teatre

Una de les coordinadores de la plataforma, Elena Martín, explica que les entrades ja s'han exhaurit. "És una molt bona notícia", apunta. Alba Sáez, també de la plataforma, ha assenyalat què significa aquest fet per ella: "És important que els joves tinguem veu dins la indústria del teatre, perquè mai no se'ns arriba a escoltar del tot i tenim moltes coses a dir. Crec que aquest cop ho aconseguirem".

Segons el director de la Sala Beckett, Toni Casares, 'Els malnascuts' representa "l'aposta més contundent" de la sala per ajudar els joves creadors a veure les seves obres dalt d'un escenari. A més, ha volgut subratllar la continuïtat del projecte: "Això no comença i s'acaba aquí: al juliol tornarem a obrir convocatòria i la temporada que ve estrenarem una nova obra de creació jove".

stats