Cultura 18/07/2017

El Teatre Apolo inicia una nova etapa centrada en obres comercials i musicals de gran format

Ricard Reguant assumeix la direcció artística de la sala després que hagi estat adquirida per una empresa espanyola

Núria Juanico
2 min
Joan Miquel Sánchez-Arrufat i Ricard Reguant

BarcelonaEl Teatre Apolo inicia una nova etapa amb Ricard Reguant com a director artístic. Reguant es posa al capdavant del projecte després que una empresa espanyola, de la qual no s'ha revelat el nom, hagi comprat el teatre i inverteixi en les produccions de l'espai, que estarà gestionat per Ethika Global Group. La nova etapa de l'Apolo es basarà, segons Reguant, en "muntatges comercials, que fusionin entreteniment i cultura" i on els musicals hi tindran un pes important.

Aquesta estratègia comercial s'emmiralla en teatres de ciutats com Londres i Nova York amb l'objectiu d'oferir obres "que siguin el més espectaculars i atractives possible per al públic", assenyala el 'partner associate' d'Ethika Global Group, Joan-Miquel Sánchez-Arrufat. Tot i això, la intenció del teatre no és adoptar franquícies d'altres països, sinó apostar per la producció pròpia, que serà "la majoria" de la programació. "Hi ha prou talent per crear musicals de gran format a Catalunya", afirma Reguant.

En aquesta línia, la sala prepara un musical de creació pròpia amb Gisela de cap de cartell i que preveu estrenar al desembre. Abans, l'Apolo arrencarà la temporada amb 'Y no quedará ninguno', una adaptació dels 'Deu negrets' d'Agatha Christie dirigida per Reguant i protagonitzada per Toni Sevilla, Ivana Miño, Pep Munné, Arnau Puig i Júlia Creus. L'espectacle, que a Itàlia ja ha fet més de 100 representacions, és "una renovació de l'obra de Christie amb un final que ella mateixa va escriure i, després, va prohibir", explica Reguant.

Sessions golfes i una façana il·luminada

Entre els canvis que preveu la nova etapa de l'Apolo hi ha eixamplar els horaris de la sala. "No he entès mai per què els teatres obren només tres hores al dia", diu Reguant. La seva intenció és que l'Apolo funcioni tots els dies de la setmana i que incorpori sessions matinals i golfes per atreure així el públic infantil i jove, respectivament. A més, de cara al gener de l'any vinent el director vol omplir els dilluns i els dimarts amb concerts "de cantants mítics però també de grups moderns".

Els canvis a la sala seran visibles, sobretot, pel que fa a la façana de l'edifici. L'empresa gestora treballa per incorporar-hi una pantalla de grans dimensions amb el nom del teatre i informació dels espectacles per imitar el model nord-americà i anglosaxó. Amb aquest canvi, el grup espera, segons Sánchez-Arrufat, "que la resta de sales s'animin a fer el mateix per establir-hi una relació simbiòtica i tornar a il·luminar el Paral·lel".

stats