Cultura 28/04/2021

L'empresa desnonada del Teatre Aquitània reobre la sala dos mesos després

L'anterior direcció artística no tornarà a portar la programació del local

ARA
2 min
Inauguració del Teatre Aquitània

BarcelonaEl Teatre Aquitània va reobrir les portes diumenge després d'uns mesos tancat per un conflicte amb l'empresa gestora de la sala, Artisteando Barcelona SL. La propietat els va desnonar al febrer per impagament del lloguer durant almenys un any, i va abaixar la persiana. La mateixa empresa també arrossega deutes amb companyies i espectadors i alguns encara no s'han pagat. Però la situació sembla haver-se reconduït amb la propietat ara i és la mateixa empresa la que ha tornat a aixecar el teló del teatre. Ho fan, diu Artisteando, "amb un gran esforç" i "per impedir que la ciutat es quedi sense un dels seus teatres més carismàtics". Encara sense programació regular, la represa va ser diumenge amb l'espectacle familiar On és la fada alegria?, amb música de Jofre Bardagí.

Al quedar sense gestors, al febrer, el Teatre Aquitània va abaixar la persiana temporalment. Previ al desnonament, la cooperativa Barc, encarregada de la programació artística, va anunciar que la seva relació contractual quedava dissolta perquè s'havien quedat sense teatre arran de l'impagament del lloguer de la sala per part d'Artisteando SL. En la nova etapa del teatre, de moment es desconeix qui s'encarregarà de la programació a partir d'ara.

Artisteando encara no ha presentat una programació "regular d'adults", però informa que ho farà en els pròxims dies. Amb tot, aquest dijous ja ha anunciat que el 5 de maig s'estrenarà al teatre l'espectacle Here comes your man, que a l'agost es va estrenar al Teatre Gaudí. "Barcelona Artisteando SL ha aconseguit aturar la sagnia dels locals culturals i d'una altra índole a partir d'un gran esforç, impedir que la ciutat de Barcelona es quedi sense un dels seus teatres més carismàtics i servir com a guia a aquests altres espais culturals que es debaten entre el tancament definitiu o la supervivència", assegura l'empresa.

stats