Escena experimental
Cultura Teatre 28/09/2022

Els 5 imperdibles del Festival TNT

La 15a edició compta amb artistes com Cuqui Jerez, Carlota Grau i Alakran

2 min
Cuqui Jerez

BarcelonaEl Festival Terrassa Noves Tendències (TNT) encara la quinzena edició amb una programació carregada de propostes escèniques trencadores per despertar el pensament crític. El festival tindrà lloc fins diumenge i comptarà amb 24 espectacles, 15 dels quals són estrenes. Aquests són alguns dels imprescindibles d'aquest any:

1.
Makers Itinerantes

Companyia l'Alakran

Dimecres 28 i dijous 29 a les 19 h

Alakran

Oscar Gómez Mata i Juan Loriente plantegen una performance que cada dia tindrà una forma diferent, depenent de qui hi participi. Els dos actors es passejaran per Terrassa i conversaran amb tothom qui ho vulgui fins a arribar a una destinació acordada, on els esperarà un hoste. Durant el trajecte reflexionaran sobre el paisatge i l'entorn i es faran preguntes sobre on comencen els uns i on ens duen els altres.

2.
Mágica y elástica

Companyia Cuqui Jerez

Dimecres 28 a les 20 h

Cuqui Jerez

Les propostes escèniques de Cuqui Jerez es caracteritzen per la seva habilitat a l'hora de crear quadres vius i explosius dalt de l'escenari. La seva última proposta, estrenada al Condeduque de Madrid, arriba a Terrassa com un experiment que posa en relació la música i el cos de les intèrprets. Mágica y elástica és la preqüela de Las Ultracosas i adopta la forma d'un gran musical fet de mil clixés que es construeix i es destrueix a la vegada.

3.
Tsunami or something's gonna happen tonight

Carlota Grau

Dijous 29 a les 20.30 h.

Carlota Grau

Carlota Grau ha aprofitat la seva residència al Festival TNT per posar el focus en la por. A la peça que presenta enguany, l'artista es pregunta com es fabrica el suspens, què alimenta les històries de terror i com juguen amb la il·lusió i les sensacions del públic per generar intriga. Ho fa a través d'objectes i joguines vinculats a la infantesa, que amb la mirada de Grau adopten un significat radicalment diferent.

4.
One night at the golden bar

Alberto Cortés

Dijous 29 a les 22 h

Alberto Cortés

Alberto Cortés construeix un joc de seducció entre ell mateix i el públic en un espectacle que reprodueix tots els detalls d'una primera cita. L'intercanvi de mirades, el misteri, l'escolta i el diàleg entre els cossos són alguns dels elements que apareixen a l'escenari, en què Cortés aprofita l'avinentesa per qüestionar els discursos normatius de la carn i l'expressió de les emocions. Amb tot plegat, l'artista vol replantejar la idea de romanticisme a través del cos i la pell.

5.
Jinete último reino frag. 1

María Salgado i Fran Cabeza de Vaca

Divendres 30 a les 22 h

Jinete

Estrenada al Festival de Otoño de Madrid, aquesta peça de María Salgado i Fran Cabeza de Vaca clou la trilogia en què els artistes reflexionen sobre com un cos pot desobeir la normativitat. L'espectacle analitza com aprenem a parlar i com aprenem a escriure creant un espai sonor en què els cossos i el llenguatge es fusionen. La sonoritat i la música es converteixen en els vehicles de la peça, que convida a combatre jerarquies i a trencar normes.

stats