TEATRE
Cultura 15/11/2011

Temporada Alta convida els programadors i la millor dramatúrgia europea

El festival convida 60 professionals catalans, espanyols i internacionals a veure 8 estrenes d'espectacles de primer nivell

Laura Serra
1 min
'A louer' de Peeping Tom

BarcelonaEl Festival Temporada Alta farà una prova de foc. Han convidat una seixantena de productors (20 catalans, 20 espanyols i 20 internacionals) a veure una programació pensada exclusivament per a ells. Han programat quatre muntatges internacionals, la majoria dels quals no s'han vist a Espanya: San Jerónimo, de la madrilenya Angelica Lidell; l'última obra de l'argentí Daniel Veronese, Los hijos se han dormido; un experiment del també argentí Mariano Pensotti i quatre dramaturgs catalans, i el darrer muntatge dels belgues Peeping Tom, A louer.

Però al costat d'aquests ganxos, també presenten quatre muntatges catalans de noves dramatúrgies, que són els més fàcilment exportables. Al cap de cartell hi ha Shubertnacles humits, de Carles Santos, una de les seves creacions escènico-musicals amb un gran amplificador a escena i un piano "gairebé al carrer", i darrere seu tres companyies més petites però significatives del teatre majoritàriament no textual: el teatre d'objectes de Xavier Bobés a Insomni, el teatre físic de loscorderos.sc a El cel dels tristos, i Algunes persones bones, d'El Pont Flotant.

Totes les obres es podran veure del 17 al 20 de novembre, en un panorama excepcional per la millor creació escènica actual. Dissabte, a més, s'ha organitzat una trobada entre quatre creadors catalans que estan preparant muntatges de cara a l'any que ve –Àlex Rigola, Jordi Oriol, Mal Pelo i Blai Mateu– amb els productors que seran a Girona, per vendre'ls el projecte i buscar coproduccions o gires.

stats