TEATRE
Cultura 09/12/2010

El Temporada Alta abaixa la persiana amb 'Celebració' de Lluís Pasqual

El futur director del Lliure posa en ridícul la superficialitat de l'alta societat

Laura Serra
1 min
'Celebració', de Lluís Pasqual

BarcelonaEl Temporada Alta tanca el certamen aquest cap de setmana amb una cirereta divertida però gens dolça. L'obra de Harold Pinter, Celebració, l'última que va escriure el Premi Nobel de Literatura anglès, és una comèdia de rèpliques ràpides i incisives –al contrari dels drames que van popularitzar el dramaturg, plens de silencis i amargor– per remoure les consciències posant en evidència la superficialitat en què s'han instal·lat els personatges propis de l'alta societat.

L'espectacle, protagonitzat per nou actors de primera fila, ens deixa sentir les converses que mantenen a dues taules d'un restaurant de luxe. Les discussions dels sis protagonistes –uns sofisticats Clara Segura, Roger Coma, Eduard Farelo, Jordi Bosch, Míriam Iscla i Marta Maro– tracten temes com l'amor, el sexe, la feina, els diners i el poder, però sempre des d'una frivolitat ridícules –i perilloses. Només el cambrer, interpretat per Boris Ruiz, aporta el pes de la Història amb majúscules a la conversa, i ridiculitza encara més aquests éssers "que s'han acostumat a viure malament amb una aparença impecable", diu Pasqual. El director català farà temporada a partir del gener al Teatre Lliure amb aquest muntatge, mesos abans d'agafar els regnes de la direcció de la sala.

Les altres dues propostes del Temporada Alta pel cap de setmana són l'òpera còmica Lola la comedianta que dirigeix Jordi Prat i Coll amb el ball de la bailaora flamenca Belén Maya i la interpretació i cant de Marina Abad (Ojos de Brujo); i l'espectacle TOT de Rafael Spregelburd, Premi Quim Masó, una comèdia sobre la identitat dels pobles amb el mateix equip que va protagonitzar l'exitosa Lúcid.

stats