Cinema
Cultura 07/10/2012

Teresa Gimpera rep el premi Nosferatu del festival de Sitges

L'actriu catalana ha estat premiada amb aquest guardó honorífic en homenatge a tota la seva carrera cinematogràfica

Ara / Acn
1 min
Teresa Gimpera / ACN

SitgesL'actriu catalana Teresa Gimpera ha rebut el Premi Nosferatu en el Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Gimpera, un rostre emblemàtic del fantàstic espanyol de la dècada dels 70, ha recollit aquest guardó honorífic a tota la seva carrera cinematogràfica. "No sé si això m'ho mereixo", ha remarcat després de recollir el premi. "Sempre he dit que sóc actriu per casualitat i quan l'Acadèmia del Cinema Català em va donar un premi vaig dir que he estat actriu i he treballat molt amb la imatge gràcies als gens que tinc, als meus pares, a l'educació i a la vida que he tingut", ha recalcat.

Ha bromejat que aquest monstre, en referència al premi, el posarà a la capçalera del llit per recordar aquest festival de cine "tan fantàstic". Després que es projectessin imatges d'altres pel·lícules que havia protagonitzat ha remarcat: "He de reconèixer que era molt guapa, però molt", ha dit somrient.

Després d'entregar aquest premi, s'ha projectat a l'Auditori del festival la pel·lícula 'Insensibles' de Juan Carlos Medina.

stats