Cultura 30/06/2014

The Who celebrarà 50 anys als escenaris amb una gira i un disc

'The Who Hits 50', el disc i les nou cites per Gran Bretanya, seran el comiat definitiu de la banda

Europa Press
1 min

LondresThe Who celebraran l'any que ve el 50è aniversari. Per commemorar-ho han anunciat una gira i un disc: 'The Who Hits 50'. I han afirmat que aquesta podria ser la seva última aventura. El grup ha assegurat que està pensant en una possible retirada, segons la premsa anglesa.

Roger Daltrey, cantant de la banda, ha explicat en roda de premsa que aquest és "el final d'un llarg adéu". El guitarrista, Pete Towshend, ha afegit que intenten mantenir-se joves: "Som el que som, i som extremadament bons en això, però tenim sort de seguir vius i de seguir tocant". També han afirmat que esperen "morir abans de fer-se vells".

El tour passarà per Glasgow (el 30 de novembre) i després seguirà per Leeds, Nottingham, Birmingham, Newcastle, Liverpool, Manchester, Cardiff i finalitzarà a Londres.

The Who compta només amb dos dels membres de la seva formació original, Pete Townshend i Roger Daltrey, ja que el bateria, Keith Moon, va morir de sobredosi el 1978 i el baixista, John Entwistle, va morir el 2002 a causa d'un atac de cor. Va ser amb aquesta formació original amb la qual The Who va publicar alguns del seu principals èxits: 'The Who sell out', 'Tommy', 'Who Next' o 'Quadrophenia', entre molts altres. Després de la mort de Moon, la banda va gravar dos discos amb Kenney Jones a la bateria i de nou el 2006, després d'uns anys separats, van publicar 'Endless wire'.

stats