Teatre
Cultura 08/07/2013

El TNC dedicarà la pròxima temporada a Serafí Pitarra i al concepte de frontera

El director del Teatre Nacional, Xavier Albertí, anuncia la creació de la jove companyia construïda amb l'Institut del Teatre

Acn
2 min

BarcelonaEl nou director del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), Xavier Albertí, ha anunciat aquest dilluns que cada temporada girarà al voltant d'un concepte o eix temàtic: el de la temporada 2013/2014 serà la frontera, i el de la 2014/2015, la família. Albertí ha presentat les seves línies d'actuació com a nou director del Teatre Nacional i ha explicat que cada temporada també estarà dedicada a un epicentre patrimonial que pot ser un determinat autor, o per gènere teatral. La pròxima temporada estarà dedicada a Serafí Pitarra, pseudònim de Frederic Soler. Albertí també ha anunciat la creació d'una jove companyia del TNC construïda amb graduats de l'Institut del Teatre.

Cada temporada girarà al voltant d'un concepte temàtic que actuarà com a centre neuràlgic de la temporada. El de la pròxima serà la idea de frontera. "Una frontera que més enllà de la física territorial també pot ser temporal, de pensament, cultural ideològica i de transgressió", ha explicat Albertí. "Les fronteres són unes línies simbòliques que delimiten espais i se'n deriven exercicis de trànsit. Si una cosa pot ser paradigma és que estem en processos de trànsit, i un ha de decidir amb quins equipatges vol fer aquest trànsit", ha dit el director del TNC.

Albertí ha manifestat que la temporada presentarà clàssics i contemporanis, però també encàrrecs molt diversos. Albertí ha assenyalat entre les línies d'actuació que es donarà molta importància a les activitats i projectes que es realitzin més enllà de les obres. El TNC considera que aquest entorn ajudarà l'espectador a "completar la seva assistència al teatre i a transformar-la en una experiència escènica més global i més enriquidora, i articularà el programa social i pedagògic del TNC". Com ha explicat Albertí, moltes de les activitats, com ara xerrades, conferències, exposicions i lectures dramatitzades, es faran a la Sala Tallers.

stats