Cultura 06/10/2013

Toni Albà: "Fa 33 anys que estic de gira i volia parar"

L.s.
1 min
Toni Albà obre nova etapa.

Què es podrà veure al Principal?

Espectacles internacionals per a un públic molt divers: varietats, màgia, il·lusió, circ còmic, números musicals i visuals. Muntatges que permetin sopar mentre veus l'espectacle. És una cosa que em fascina i no existeix a Barcelona. A la sala Latino hi haurà una programació més gamberra, amb humor, monòlegs, comèdia, imitacions i volem fer campanya escolar. I al frontó hi ha d'haver circ, concerts, presentacions... El Principal és una animalada tan grossa al mig de la Rambla, que de seguida em va atreure.

Abandonaràs la faceta d'actor?

Em dedicaré només al Principal. Fa 33 anys que estic de gira, i cansa una mica, volia parar. Vaig donar veus que buscava un espai i de seguida em van trucar. Canviarà la idea de companyia que fa bolos durant tot l'any. Tendirem a quedar-nos al teatre. Estem treballant per recuperar i adaptar espectacles visuals i comèdies nostres per completar la programació. En el fons, quan actuem a festes majors, ja fem espectacles amb públic sopant o bevent a l'envelat.

Però seguiràs fent imitacions?

Treballaré a la televisió només dos dies. Però podré fer coses d'aquest estil al Principal.

Per l'emplaçament a la Rambla, espereu molt públic estranger?

Farem una oferta atractiva i de qualitat. Volem que la gent s'ho passi bé i mengi bé, i que torni. Ara estem centrats a muntar l'espectacle central, un xou de varietats que sigui original d'aquí. A Catalunya hi ha moltes companyies internacionals, la Fura, Comediants, el Tricicle, Pep Bou, el Mag Lari, Opera Fantasy, companyies de pantomima, màgia... És un repte que em fa pessigolles.

stats