Cultura 18/03/2014

Toni Cantó, despullat i al llit amb un home a 'La partida'

El diputat d'UPyD torna a la gran pantalla en un film d'Antonio Hens, que s'estrena divendres. "El fet que un diputat ensenyi el cul escandalitza més que no pas que robi", es lamenta

Efe
2 min

MadridToni Cantó –ara diputat d'UPyD– reprèn la seva carrera en el cinema amb 'La partida', en què interpreta un turista sexual gai, amb escena de llit i nu inclosos. "Sóc conscient que visc en una societat en la qual que un diputat ensenyi el cul pot escandalitzar més que no pas que robi o rebi diner negre", assegura Cantó, que torna a la gran pantalla per primera vegada des que va assumir l'acta de diputat al Congrés. Ho fa en una pel·lícula d'Antonio Hens, rodada a Cuba i que arriba aquest cap de setmana als cinemes.

Cantó va anar a rodar a Cuba l'estiu de 2011, uns mesos abans de les eleccions generals en les quals es va presentar en les llistes d'UPyD. És a dir, que quan va filmar la pel·lícula no era encara diputat. Amb tot, afirma que hauria rodat les mateixes escenes: "La complicació hauria estat anar a rodar a l'Havana, però si la pregunta és si hauria estat disposat a fer un personatge gai amb escena de llit sent diputat, la resposta és que sí", afirma, aliè als comentaris i suspicàcies que pugui aixecar.

"Jo em sento sota una lupa, però no per aquesta pel·lícula sinó diàriament. No estic molt pendent dels comentaris, estic tot el dia tancat, visc al Congrés", ha dit Cantó. Tot i la dificultat de compaginar l'art amb la seva carrera política, Toni Cantó confia en poder seguir-ho fent. "Espero que aquesta no sigui l'única excepció perquè necessito expressar el meu vessant artístic. Em sento sobretot actor. Sóc societat civil aportant el meu granet de sorra temporalment a un projecte polític, intentant millorar humilment, dins les meves possibilitats, la situació del meu país", explica.

'La Partida' explica la història d'una parella d'adolescents, homosexuals, apassionats del futbol i prostituts, que han de superar els seus propis prejudicis i pors, i els de la societat en què viuen, per viure la seva història d'amor.

stats