Tornen els internacionals a LaFACT Cultural de Terrassa

Entre els 15 espectacles de la temporada que ve hi ha les companyies d'Antonio Najarro, Ailey II i la Kibbutz Contemporary Dance Company

Ara
2 min
Acosta Danza presenta 'Mermaid' a La Fact de Terrassa

BarcelonaAbans d'acabar l'any, i aprofitant la presència d'una estrella de la dansa com Carlos Acosta, que ballarà aquest cap de setmana a Terrassa (els dies 3 i 4), LaFACT Cultural ja ha penjat el cartell de la temporada que ve. I, si l'òmicron no ho impedeix, es preveu un retorn a la normalitat prepandèmica, amb quinze espectacles de dansa que incorporen noms internacionals. Per això es recuperaran artistes cancel·lats a causa de les dificultats logístiques com l'Ailey II, el Ballet de l'Òpera de Samara i la Kibbutz Contemporary Dance Company. Malgrat les dificultats, el 2021 s'hauran vist 28 funcions a Terrassa, amb 10.000 espectadors (un 71% d'ocupació), en l'única temporada estable de dansa d'aquestes dimensions a Catalunya, a la qual dona suport el BBVA.

A més de centre d'exhibició, LaFACT Cultural és un centre de formació i producció. El primer espectacle del 2022 serà la reposició d'una producció pròpia, el Rèquiem de Mozart, a càrrec de la companyia de Maria Rovira Crea Dance Company, i la música en directe de l'Orquestra Simfònica del Vallès (4 i 5 de febrer). Però també hi haurà l'estrena del Programa d'Alt Rendiment en Dansa: una trentena de ballarins ballaran les suites més famoses de Georg Phillip Telemann a Tell me Telemann (21 de maig). Seguint la política de suport a les noves estrelles de la dansa, es muntarà una Gala d'Homenatge a la Dansa amb noms com Sergio Bernal (23 d'abril).

Més fites de la dansa contemporània: es podrà veure La mort i la donzella d'Asun Noales, amb música de Schubert, que va rebre el Premi Max 2021 (25 de març); Lucía Lacarra i Matthew Golding portaran un espectacle d'aire cinematogràfic, In the still of the night (15 d'octubre), i la companyia finlandesa de Carolyn Carlson presentarà The tree, amb una escenografia d'art abstracte (5 de novembre).

Entre les grans companyies clàssiques hi haurà el Russian State Ballet amb El llac dels cignes (12 i 13 de març) i el Ballet i Orquestra de l'Òpera de Samara amb un programa doble (10 i 11 de desembre). En contemporània, dues companyies nord-americanes: Alonzo King Lines Ballet, amb dues peces del mateix coreògraf (27 de març), i l'energia jove de l'Ailey II (7 i 8 de maig). També la israeliana Kibbutz Contemporary Dance Company (29 i 30 d'abril), on Rami Be'ert evoca als seus espectacles la seva condició de descendent de supervivents de l'Holocaust.

En dansa espanyola, es podrà veure la companyia d'Antonio Najarro amb Alento (19 de febrer) i també el flamenc de la Companyia Alejandro Lara Dance Project (27 de novembre).

LaFACT Cultural tornarà a ser una de les seus del festival Dansa Metropolitana i del festival Terrassa, Ciutat de la Dansa. a més de seguir divulgant la dansa amb espectacles familiars, masterclass i activitats educatives.

stats