Cultura 13/11/2013

Paul McGuinness, representant d'U2 durant 35 anys, deixa la banda

El candidat a substituir-lo és el mànager de Madonna, Guy Oseary

Efe
1 min
U2

DublínEl representant d'U2, Paul McGuinness, ha anunciat la intenció d'abandonar aquest càrrec després de 35 anys gestionant els assumptes de la banda irlandesa. "A mesura que m'he anat acostant a la rellevant xifra musical dels 64 anys he decidit assumir un paper menys prominent, ara que la banda comença el següent cicle de la seva extraordinària carrera", ha declarat McGuinness en un comunicat.

L'anunci coincideix amb la publicació d'una informació del diari 'New York Times' que assegura que la companyia Live Nation Entertainment, promotora de concerts, està negociant la compra de l'empresa de representació d'artistes de McGuinness, Principal Management, i de Maverick, que porta, entre altres, Madonna.

Segons aquest mitjà, l'encara mànager d'U2 es convertiria després d'aquesta operació, valorada en 22 milions d'euros, en president de Principal, mentre que el representant de la cantant nord-americana, Guy Oseary, podria fer-se càrrec del quartet dublinès que lidera Bono.

"Podria semblar que va en contra del protocol que un representant consideri retirar-se abans que els seus artistes s'hagin separat, retirat o mort, però U2 no ha seguit el codi de conducta del rock'n'roll", ha dit McGuiness. També afirma que el candidat a substitut, Oseary, és el "millor representant de la seva generació".

El cantant, Paul Hewson (Bono), Dave Evans 'The Edge' (guitarra), Larry Mullen (bateria) i Adam Clayton (baix) van formar U2 el 1976 i dos anys més tard McGuinness es va convertir en el seu representant, després que la banda guanyés un concurs organitzat per ell mateix.

stats