Cultura 02/10/2018

La UE dóna llum verda a aplicar l'IVA reduït als llibres i premsa electrònics

El govern espanyol podrà rebaixar d'IVA del 21% dels e-books fins al 4%, com els llibres físics

Agències
1 min
L'e-reader

LuxemburgLa Unió Europea ha aprovat aquest dimarts una proposta que permetrà als països que ho desitgin aplicar l'IVA reduït a les publicacions electròniques per equiparar el seu gravamen al dels llibres tradicionals i la premsa de paper. La mesura ha estat aprovada pels ministres d'Economia i Finances dos anys després de presentar-se, perquè s'hi oposava la República Txeca.

Actualment els llibres electrònics estan gravats a un tipus mínim estàndard del 15% a la Unió Europea (UE), mentre que els països poden aplicar el tipus reduït (mínim del 5%), superreduït (inferior al 5%) o taxa zero a les publicacions en paper. Amb la nova norma, els països podran decidir si graven també amb tipus reduïts els llibres digitals i diaris online, tot i que les taxes superreduïdes i zero només podran ser implementades en aquells estats que ja les apliquen a les publicacions físiques. A Espanya les publicacions electròniques estan sotmeses al tipus general del 21%, enfront del tipus reduït del 4% que s'aplica al llibre físic.

Amb el vistiplau del Parlament Europeu i dels països. Tot i que això s'aplicarà de manera temporal fins que la UE acordi el nou sistema d'IVA proposat per Brussel·les, que preveu donar més llibertat als països per decidir quins tipus s'apliquen a cada producte.

stats