Música
Cultura 16/12/2019

L'últim viatge de Txarango, que s’acomiadarà amb un disc nou i la gira ‘El gran circ’

El grup deixarà els escenaris a principis de l’any 2021

Xavier Cervantes
2 min
L'últim viatge de Txarango, que s’acomiadarà amb un disc nou i la gira ‘El gran circ’

Barcelona“Sentim que després de més deu anys recorrent el món i posant tota l’energia de les nostres vides en aquest projecte, arriba el moment de tancar el viatge”. Així expliquen els components de Txarango la decisió de plegar veles i posar punt final al grup. El comiat no és d’avui per demà, sinó que durarà més d’un any, fins a finals de febrer de 2021. “Per a nosaltres, acomiadar Txarango és una decisió important i ho volem fer de la millor manera que sabem: cantant i ballant per celebrar la vida compartida al costat de totes les persones que han fet possible aquest somni”, afegeix el grup en un comunicat de to celebratori: “10 anys compartint la vida”.

Aquest últim viatge del grup del Ripollès té dos vessants: d'una banda, la publicació d’un disc, el quart de la seva trajectòria, a la primavera; de l’altra, una gira que han batejat com El gran circ. L’esperit circense que ha acompanyat Txarango des del principi quedarà reflectit en una gira amb carpa inclosa. “La idea de girar amb un espai propi, com els circs de tota la vida, és un somni fet realitat”, asseguren. El recinte, a més de la carpa per a les actuacions, estarà format per “un espai a l’aire lliure amb música, exposicions, paredes de menjar i beure i zones de relax”.

De Vic a Girona, i cervesa artesana

Aquest circ, o petit festival ambulant, amb escenografia de Lluís Danés i convidats de diferents disciplines artístiques, començarà a rodar els dies 12 i 13 de juny a la zona esportiva de Vic i després passarà per Calafell, el Clownia Festival de Sant Joan de les Abadesses, el Festival Cruïlla de Barcelona, Sant Feliu de Guíxols, Puigcerdà, Mancor, Amposta, Lleida, Mataró, Terrassa, València, Olot, Manresa,Valls i Girona.

“Fa un any que treballem per crear, donar suport i impulsar alternatives, des de l’economia social i solidària, que ens ajudin a construir espais culturals cada vegada més lluny del capitalisme salvatge”, diu el grup. La naturalesa de la gira, autogestionada i cooperativa, respon a aquest propòsit. A més, treballen en la creació d’una “cooperativa de barres i cervesa artesana per donar servei a esdeveniments culturals sense haver de recórrer a les grans marques”. Per això col·laboren amb productors artesans per a la creació de la cervesa que estrenaran a la gira i que “ben aviat podrà abastir els espais que així ho vulguin”.

Txarango s’acomiada després d’una dècada en què van afegir intuïció melòdica al mestissatge musical que van posar sobre la taula Dusminguet i Manu Chao a finals dels anys 90. Benvinguts al llarg viatge (2012), Som riu (2014), El cor de la terra (2017) i l’àlbum que publicaran a la primavera són el llegat discogràfic d’una banda que ha tingut en el directe el seu hàbitat natural.

stats