Cultura 30/03/2016

Un perfil fals de Vargas Llosa intenta fer relliscar Mariano Rajoy a Twitter

Un compte fals de l'escriptor replica a una piulada del president espanyol –en què felicitava l'autor pel seu 80 aniversari– afirmant que ell és "un escriptor peruà" abans que espanyol

Ara
1 min
El president espanyol, Mariano Rajoy, saluda l'escriptor Mario Vargas Llosa durant el seminari organitzat amb motiu del seu 80 aniversari

BarcelonaL'escriptor i Nobel de literatura Mario Vargas Llosa va fer 80 anys aquest dilluns i, malgrat que no disposa de compte oficial a Twitter, ben segur que van ser molts els que van utilitzar aquesta xarxa social per felicitar-lo. Entre ells, el president espanyol, Mariano Rajoy, que va fer una piulada en què presumia de "l'orgull d'Espanya" que representa Vargas Llosa, "el nostre únic premi Nobel viu".

Un dia i mig després, la piulada de Rajoy rebia una resposta presumptament de l'escriptor que intentava desacreditar el president espanyol: "Gràcies. Però desitjo afirmar que sóc, per damunt de tot, peruà. I un escriptor peruà". Finalment, però, es va comprovar que el perfil de Vargas Llosa era fals.

Pel que fa a la felicitació de Rajoy, es podria considerar un lapsus si no fos perquè Vargas Llosa, nascut efectivament a Arequipa (Perú), va adquirir la nacionalitat espanyola el 1993.

stats